1. طبیبینو
  2. بلاگ
  3. اخبار
  4. درمان بی خوابی بزرگسالان

درمان بی خوابی بزرگسالان


اخبار

آیا می‌دانستید تقریبا 30 درصد از همه افراد در سراسر جهان از نوعی اختلال خواب رنج می‌برند؟ بی خوابی برای اکثر مردم یک مسئله موقتی است که از طریق استرس، نگرانی یا عوامل محیطی ایجاد می‌شود؛ اما این وضعیت برای برخی افراد می‌تواند موضوعی مادام العمر باشد. کمبود خواب می‌تواند منجر به فشار خون بالا، دیابت، حمله قلبی، نارسایی قلبی، چاقی، افسردگی و اختلال در سیستم ایمنی بدن شود. اگر احساس کردید که در خوابیدن دچار مشکل شده‌اند، راه‌های موثر برای درمان بی خوابی را در نظر بگیرید. در این مقاله از وبسایت «طبیبی‌نو» به علت بی خوابی شبانه و راه‌های درمان این مشکل می‌پردازیم.

بی خوابی چیست؟

بی خوابی (Insomnia) یک اختلال خواب است که در آن افراد در خوابیدن یا خواب ماندن مشکل دارند. این مشکل می‌تواند چند روز یا چند هفته (کوتاه مدت) یا بیش از یک ماه (مزمن) طول بکشد. بی خوابی طولانی مدت می‌تواند بر سلامت کلی شما تاثیر بگذارد، اما بی خوابی کوتاه مدت منجر به خستگی و مشکل در تمرکز می‌شود. بی خوابی فقط مشکل در خوابیدن نیست، بلکه شامل کیفیت خواب، بیدار شدن در طول شب و طیف وسیعی از اختلالات نیز می‌شود.

بی خوابی یک اختلال خواب است که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد. افرادی که از این اختلال رنج می‌برند به سختی می‌توانند به خواب بروند، بنابراین همیشه خسته هستند. این مشکل منجر به مشکلات متعددی مانند افزایش وزن، دیابت و فشار خون می‌شود. بی خوابی می‌تواند از یک مشکل اولیه رخ دهد یا با سایر شرایط پزشکی مرتبط باشد. درمان بی خوابی با رژیم غذایی و اعمال تغییراتی در سبک زندگی امکان پذیر است.

علائم بی خوابی

مهمترین نشانه بی خوابی این است که شما در طول شب به سختی می‌خوابید یا در طول شب بارها بیدار می‌شوید و طول می‌کشد دوباره به خواب بروید. افرادی که از کمبود خواب رنج می‌برند، اغلب دچار خستگی، تحریک پذیری (عصبانیت زودرس) و مشکل در تمرکز می‌شوند. یکی از علائم رایج که نشان می‌دهد شما با بی خوابی دست و پنجه نرم می‌کنید این است که در طول روز مدام چرت می‌زنید.

فردی که از دلایل روانشناختی بی خوابی رنج می‌برد، اگر خواب کافی نداشته باشد، ممکن است در طول روز دچار رفلاکس اسید شود. نوسانات خلقی و خواب آلودگی شدید در این افراد بیشتر است. علائم بی خوابی برای بسیاری از افراد مسن ممکن است از نظر ذهنی خود را نشان دهند. یک فرد مسن ممکن است حتی برای انجام کارهای ساده روزانه خود تمرکز ذهنی کافی داشته نباشد. در ادامه به علائم دیگر بی خوابی اشاره می‌کنیم:

  • سردردهای گاه به گاه یا منظم
  • اضطراب و افسردگی
  • مشکل در مطالعه و کار
  • کمبود انگیزه یا انرژی
  • مشکلات گوارشی
  • هماهنگی ضعیف بدنی
  • بی‌حوصلگی و خستگی

انواع بی خوابی

سه نوع بی خوابی از جمله گذرا، حاد و مزمن وجود دارند که هر کدام شرایط مخصوص به خود را دارند. تشخیص و درمان بی خوابی برای هر نوع متفاوت است. در ادامه به انواع بی خوابی اشاره می‌کنیم:

  • بی خوابی گذرا یکی دیگر از اشکال کوتاه مدت این اختلال است که کمتر از یک هفته طول می‌کشد. این مشکل اغلب به دلیل تغییر در محیط خواب، استرس یا افسردگی است. در بیشتر موارد، قطع شدن یک ارتباط عمیق (خانوادگی یا عشقی) به این نوع بی خوابی نسبت داده می‌شود.
  • بی خوابی حاد معمولاً تا یک ماه طول می‌کشد و معمولاً به آن بی خوابی تعدیلی می‌گویند. این مشکل ناشی از یک عامل استرس‌زا مانند شغل جدید، داشتن امتحان سخت یا هر عامل مرتبط دیگری است. این شکل از کمبود خواب معمولاً زمانی که عامل استرس‌زا رفع می‌شود، خود به خود برطرف خواهد شد.
  • بی خوابی مزمن بیش از یک ماه طول می‌کشد. برای بسیاری از افراد، این وضعیت خاص طولانی مدت نیست، در حالی که برای برخی دیگر می‌تواند برای چندین سال آنها را تحت تاثیر قرار دهد. دلایل اصلی بی خوابی مزمن شامل ابتلا به یک بیماری مزمن پزشکی یا روانپزشکی هستند.

دلایل بی خوابی در زنان و مردان

دلایل زیادی وجود دارند که چرا یک فرد ممکن است از بی خوابی و اختلال در خواب رنج ببرد. همانطور که در بالا ذکر شد، برخی از اشکال این بیماری خفیف هستند و پس از رفع محرک‌ها برطرف می‌شوند. علل مربوط به نوع بی خوابی که فرد با آن دست و پنجه نرم می‌کند برای هر فردی متفاوت است. با این حال، دانستن علل مختلف برای شناسایی علائم و سپس درمان سریع بی خوابی ضروری است. در ادامه به علت بی خوابی زنان و مردان اشاره می‌کنیم تا با درک علت بتوان بهترین درمان بی خوابی را مشخص کرد:

اختلالات سلامت روان

بی خوابی یا افسردگی و اضطراب رابطه مستقیمی دارد و زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اختلالات اضطرابی مانند PTSD (اختلال استرس پس از سانحه)، OCD (اختلال وسواس فکری اجباری) و اضطراب مزمن می‌توانند علت اختلال در الگوهای خواب باشند. هنگامی که شما از افسردگی یا هر نوع اختلال روانی رنج می‌برد، به دلیل افکار آزاردهنده و نگرانی دائمی نمی‌توانید بخوابید. 

مصرف داروها

داروهای تجویزی یکی دیگر از دلایل بی خوابی هستند، زیرا بسیاری از این داروها خواب را مختل می‌کنند. داروهای ضد افسردگی و سایر داروها برای آسم و فشار خون عوارض جانبی شناخته شده‌ای دارند. بسیاری از داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن، قرص‌های آلرژی و قرص‌های کاهش وزن می‌توانند حاوی کافئین و سایر محرک‌ها باشند. این ترکیبات بدن را تحریک کرده و موجب اختلال در خواب می‌شوند.

شرایط پزشکی

انواع شرایط و بیماری‌ها با بی خوابی و کمبود خواب مرتبط است. نمونه‌هایی از این بیماری‌ها شامل درد مزمن، سرطان، دیابت، بیماری قلبی، آسم،GERD  (بیماری ریفلاکس معده به مری)، پرکاری تیروئید، پارکینسون و بیماری آلزایمر هستند. هنگامی که با بیماری خاص دست و پنجه نرم می‌کنید، بدن شما را در حالت استرس و درد قرار دارد که باعث می‌شود برنامه خواب منظمی نداشته باشید. درمان بی خوابی در این شرایط تنها به ویزیت پزشک نیاز دارد.

اختلالات مرتبط با خواب

آپنه خواب می‌تواند باعث بی خوابی شود، زیرا تنفس راحت را برای شما سخت می‌کند. مشکل مستقیماً خواب شما را مختل می‌کند. سندرم پای بی‌قرار یکی دیگر از اختلالاتی است که باعث ایجاد احساسات ناخوشایند در پاهای شما و میل اجتناب ناپذیر برای حرکت دادن آنها می‌شود. مبارزه با هر نوع اختلال مرتبط با خواب به طور قابل توجهی خطر کمبود خواب را افزایش می‌دهد.

کافئین، الکل و نیکوتین

کافئین، الکل و نیکوتین حتی زمانی که به تنهایی مصرف شوند، محرک هستند. وقتی در اواخر شب یا حتی بعد از ظهر و عصر قهوه می‌نوشید، این خطر وجود دارد که نتوانید به خواب بروید. از طرفی، الکل می‌تواند به شما کمک کند به خواب بروید، اما در واقع از مراحل عمیق‌تر خواب جلوگیری می‌کند و باعث ایجاد اختلال خواب در طول شب می‌شود. نیکوتین موجود در دخانیات نیز موجب اختلال در خواب می‌شود.

افرایش سن

بی خوابی با افزایش سن رابطه مستقیمی دارد. شما با افزایش سن تمایل به کاهش فعالیت فیزیکی دارید. ورزش نکردن و عدم تعامل اجتماعی باعث می‌شوند در طول روز بیشتر چرت بزنید و در نتیجه خواب شبانه مختل شود. با افزایش سن، درد مزمن مانند آرتریت یا پوکی استخوان و همچنین مشکلات پروستات و مثانه که باعث تکرر ادرار می‌شوند نیز ایجاد می‌شود. همه این موارد باعث بی خوابی می‌شود.

فشار و استرس

استرس یکی از بزرگترین علل بی خوابی حاد یا گذرا است. وقتی استرس دارید، ممکن است در شب بیدار بمانید و به جای استراحت، به نگرانی‌های خود فکر کنید. اگرچه استرس یک عامل موقتی است که پس از حذف عامل استرس‌زا برطرف می‌شود، اما نیاز به مدیریت دارد. اگر شما قادر به حذف یا مقابله با استرس نباشید، استرس ممکن است برای شما به یک مشکل حاد تبدیل شود. درحقیقت، درمان بی خوابی ابتدا به رفع استرس نیاز است.

جت لگ یا پرواززدگی

جت لگ تقریباً برای هرکسی ممکن است اتفاق بیفتد. این مشکل اغلب با تغییر در محیط خواب یا زمان خوابیدن رخ می‌دهد. از آنجایی که بدن شما به خوابیدن در یک منطقه زمانی جدید عادت ندارد، ممکن است دچار بی خوابی شوند. این مشکل معمولاً فقط چند روز طول می‌کشد، اما اگر مدام در سفر هستید یا برای چند وقت به مکان دیگری مهاجرت کرده‌اید، ممکن است با این مشکل دست و پنجه نرم کنید.

بی خوابی و یائسگی

بی خوابی یک مشکل رایج در دوران یائسگی است که به دلیل تغییرات هورمونی به ویژه کاهش سطح استروژن و پروژسترون، بسیاری از زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این نوسانات هورمونی می‌توانند چرخه خواب و بیداری را مختل کنند. علاوه بر این، علائمی مانند گرگرفتگی، تعریق شبانه و نوسانات خلقی بیشتر به اختلالات خواب منجر می‌شوند. همچنین استرس و اضطراب در این دوره رخ می‌دهند.

راه‌های درمان بی خوابی

درمان بی خوابی به مدت زمانی که فرد با مشکلات خواب مواجه بوده و هر عامل خاصی که در کم خوابی او نقش دارد بستگی خواهد داشت. اگر بی خوابی با بیماری دیگری مانند آپنه خواب یا افسردگی همراه باشد، درمان بیماری یا مشکل اولیه می‌تواند کیفیت خواب را بهبود بخشد. در صورتی که بی خوابی باعث نگرانی یا پریشانی شدید شود، استفاده موقت از داروهای خواب تجویزی ممکن است یک گزینه باشد. درمان پزشکی بی خوابی شامل موارد زیر هستند:

درمان شناختی رفتاری (CBT)

درمان شناختی رفتاری (CBT) معمولاً اولین خط درمان است. این درمان مبتنی بر این ایده است که نحوه تفکر و عمل شما بر احساسات تاثیر می‌گذارد. برنامه درمانی CBT معمولا توسط روانشناس ارائه می‌شود و می‌تواند به صورت فردی یا گروهی انجام شود. این درمان برای بی خوابی، اضطراب و افسردگی موثر است. از استراتژی‌های مختلف CBT می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان کنترل محرک: ممکن است به شما آموزش داده شود که زمان منظمی را برای رفتن به رختخواب و بیدار شدن تعیین کنید، نه چرت زدن! پیشنهاد می‌شود از رختخواب فقط برای خواب و رابطه جنسی استفاده کنید. همچنین ممکن است به شما آموزش داده شود که اگر نمی‌توانید در عرض 20 دقیقه بخوابید، اتاق خواب را ترک کنید و فقط زمانی که خواب آلود هستید برگردید.
  • روش‌های آرامش سازی: آرام سازی پیشرونده عضلانی، بیوفیدبک و تمرینات تنفسی راه‌هایی برای کاهش اضطراب در هنگام خواب هستند. درمان بی خوابی از طریق این روش‌ها می‌توانمد به شما در کنترل تنفس، ضربان قلب و تنش عضلانی کمک کنند تا بتوانید آرام شوید.
  • محدودیت خواب: با این روش مدت زمانی را که در رختخواب می‌گذرانید کاهش می‌دهید و در طول روز چرت نمی‌زنید و در نتیجه کمتر می‌خوابید. این موضوع باعث می‌شود شب بعد خسته‌تر شوید. هنگامی که خواب شما بهبود یافت، به تدریج زمان خود را در رختخواب افزایش می‌دهید.
  • بیدار ماندن غیرفعال: هدف این روش کاهش نگرانی و اضطراب شما در مورد توانایی خوابیدن است. شما در رختخواب می‌روید و سعی می‌کنید بیدار بمانید تا اینکه انتظار داشته باشید به خواب بروید. این رویکرد تمرکز شدید شما را روی خواب و اضطراب ناشی از نخوابیدن کاهش می‌دهد و باعث می‌شود راحت‌تر به خواب بروید.
  • نور درمانی: اگر خیلی زود به خواب می‌روید و سپس خیلی زود بیدار می‌شوید، می‌توانید از نور برای عقب راندن ساعت داخلی بدن خود استفاده کنید. شما می‌توانید عصرها وقتی بیرون هوا روشن است به بیرون بروید یا می‌توانید از جعبه نور استفاده کنید.

داروهای خواب

اگر بی خوابی مزمن با سایر روش‌های درمانی رفع نشد، پزشکان ممکن است به شما دارو تجویز کنند. قرص‌های خواب تاثیر کمتری نسبت به CBT دارند و درمان قطعی بی خوابی نیستند. داروها می‌توانند برای مدت کوتاهی مفید باشند، اما تاثیر آن‌ها با تعدد مصرف، کاهش می‌یابد. مصرف طولانی مدت دارو نیز منجر به اعتیاد و عوارض جانبی می‌شود.

درمان‌های هومیوپاتی

شما ممکن است علاقه مند به بررسی گزینه‌های دیگر مانند ملاتونین یا مکمل‌های غذایی، یوگا، هیپنوتیزم یا رایحه درمانی باشید. درمان‌های هومیوپاتی برای بی خوابی بر استفاده از مواد طبیعی بسیار رقیق شده برای تحریک فرآیندهای خود ترمیمی بدن تمرکز دارد. با این حال، شواهد علمی در حمایت از این درمان برای بهبود خواب در حال حاضر وجود ندارد.

درمان خانگی بی خوابی در خانه

وقتی نمی‌توانید در شب بخوابید، این موضوع می‌تواند منجر به احساس ناامیدی، عصبانیت و ناامیدی شود. با این حال، چندین درمان خانگی بی خوابی وجود دارند که می‌توانید از آنها برای حل مشکل استفاده کنید. در ادامه به راه‌های خانگی درمان بی خوابی اشاره می‌کنیم:

مصرف منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی حیات و مسئول بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی در بدن شماست. منیزیم تضمین می‌کند که اعصاب و ماهیچه‌های شما به درستی کار می‌کنند و در عین حال عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن شما را نیز حفظ می‌کند. منیزیم با آرام کردن ماهیچه‌ها و آرام کردن سیستم عصبی نقش مهمی در تنظیم خواب ایفا می‌کند.

دمنوش‌های گیاهی

دمنوش‌های گیاهی مانند بابونه، ریشه سنبل الطیب و اسطوخودوس به دلیل خواص خواب آور خود شناخته می‌شوند. یک فنجان گرم از این دمنوش‌ها قبل از خواب می‌تواند به آرامش بدن و ذهن شما کمک کند و راحت‌تر به خواب بروید.

ورزش و یوگا

فعالیت بدنی منظم می‌تواند با کاهش استرس و اضطراب باعث خواب بهتر شود. انجام ورزش‌های متوسط مانند پیاده روی در پارک یا تمرین یوگا می‌توانند به بهبود الگوهای خواب شما زیادی کمک کند.

مدیتیشن ذهن آگاهی

تمرین تکنیک‌های مراقبه ذهن آگاهی می‌توانند ذهن را آرام کنند. با گنجاندن مدیتیشن در برنامه روزانه خود می‌توانید یک خواب خوب داشته باشید. مدیتیشن بهترین درمان بی خوابی است و برای کنترل ذهن برای آرامش دهنی عالی خواهد بود.

تغییراتی در رژیم غذایی

برخی غذاها می‌توانند خواب را تقویت کنند یا مانع خواب شوند. غذاهای غنی از تریپتوفان مانند بوقلمون، آجیل و دانه‌ها منجر به خواب بهتر می‌شوند. از خوردن غذاهای سنگین یا تند نزدیک به زمان خواب خودداری کنید، زیرا می‌توانند خواب شما را مختل کنند.

قدرت آروماتراپی

رایحه درمانی با استفاده از روغن‌های ضروری مانند اسطوخودوس و چوب سدر می‌توانند فضایی آرام بخش را در اتاق خواب شما ایجاد کنند. پخش کردن این روغن‌ها یا اضافه کردن چند قطره به بالش به شما در داشتن خواب عمیق کمک می‌کند.

برای درمان بی خوابی از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟

وعده‌های غذایی سنگین زمان بیشتری برای هضم می‌طلبند. غذاهای چرب و سرخ شده می‌توانند منجر به سوء هاضمه شوند و شما را در شب بیدار نگه دارند. از خوردن چیز برگر، سیب زمینی سرخ شده، غذاهای فرآوری و پرچرب در اواخر روز اجتناب کنید. همچنین بسیاری از غذاها مانند چای و نوشابه کافئین دارند. به علاوه، برخی بستنی‌ها و دسرها دارای اسپرسو، قهوه یا شکلات هستند. خوردن این غذا قبل از خواب باعث بی خوابی می‌شوند. در ادامه به غذاهایی که باعث بی خوابی می‌شوند، عبارتند از:

  • باید از خوردن تنقلات بیش از حد شیرین که باعث افزایش قند خون و سپس افت قند خون می‌شوند، اجتناب کنید.
  • غذاهای تند باعث سوزش سر دل و گرم شدن بدن می‌شوند. این دو مشکل در واقع می‌توانند باعث شود مدت بیشتری بیدار بمانید.
  • لوبیا، کلم بروکلی، گل کلم و کلم بروکسل می‌تواند شما را تا دیروقت بیدار نگه دارند، زیرا فشار زیادی را به معده و روده وارد می‌کنند.

چه زمانی برای درمان بی خوابی به پزشک مراجعه کنیم؟

زمانی که بی خوابی مزمن شده و بیش از سه هفته طول می‌کشد و چندین بار در هفته رخ می‌دهد، باید برای درمان بی خوابی یک کار اساسی انجام دهید. علاوه بر این، اگر بی خوابی به طور قابل توجهی بر زندگی روزمره شما تأثیر می‌گذارد و مشکلاتی مانند خستگی، اختلالات خلقی، کاهش تمرکز یا اختلال در عملکرد در محل کار یا دانشگاه دارید، به سراغ پزشک بروید. پزشک می‌تواند به شناسایی علل زمینه‌ای کمک کند و درمان‌های مناسب مانند درمان شناختی رفتاری، دارو یا تغییرات سبک زندگی را برای بهبود کیفیت خواب و رفاه کلی توصیه کند. همچنین متخصص اختلالات خواب پزشکی است که به طور خاص بر مشکلات کم خوابی و بی خوابی تمرکز دارد.

راه‌های پیشگیری از بی خوابی

قبل از درمان بی خوابی بهتر است ابتدا از این مشکل پیشگیری کنید. راه‌های پیشگیری از بی خوابی عبارتند از:

  • هر روز در ساعت مشخصی بخوابید و از خواب بیدار شوید.
  • قبل از خواب به فعالیت‌های آرامش بخش مانند مطالعه یا حمام آب گرم بپردازید.
  • حداقل یک ساعت قبل از خواب گوشی همراه خود را کنار بگذارید.
  • نزدیک به زمان خواب از خوردن وعده‌های غذایی سنگین، کافئین و الکل خودداری کنید.
  • در طول روز به فعالیت بدنی بپردازید، اما از ورزش شدید نزدیک به زمان خواب اجتناب کنید.
  • مطمئن شوید که اتاق خواب شما تاریک، ساکت و از نظر دمایی مناسب است.
  • از چرت زدن‌های طولانی یا نامنظم در طول روز برای جلوگیری از اختلال خواب شبانه خودداری کنید.
  • برای کاهش استرس، تکنیک‌های آرام سازی مانند مدیتیشن، تنفس عمیق یا یوگا را تمرین کنید.
  • برای تنظیم چرخه خواب و بیداری خود در طول روز زمانی را در بیرون از خانه بگذرانید.

عوارض بی خوابی

رنج بردن از بی خوابی به معنای چیزی بیش از احساس خستگی مداوم است. این خستگی می‌تواند در بسیاری از جنبه‌های مختلف زندگی تداخل داشته باشد و پیامدهای منفی ایجاد کند. خواب برای حفظ یک رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم بسیار مهم است. هنگامی که یک فرد خواب خود را از دست می‌دهد، از نظر روحی و جسمی در شرایط نامطلوبی قرار می‌گیرد. حتی از نظر بالینی ثابت شده است که افراد مبتلا به بی خوابی در مقایسه با کسانی که خوب می‌خوابند و استراحت مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند، کیفیت زندگی پایین‌تری را تجربه می‌کنند. خطرات و عوارض کم خوابی عبارتند از:

  • عملکرد شغلی پایین و در نهایت از دست دادن شغل
  • عدم موفقیت در تحصیل و یادگیری مهارت‌های مختلف
  • اختلالات سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب و سوء مصرف مواد
  • کاهش سیستم ایمنی بدن و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی
  • تحریک پذیری، بدخلقی و مشکل در ارتباط با دیگران

کلام آخر

بی خوابی میلیون‌ها نفر را هر روز یا بهتر بگوییم هر شب درگیر می‌کند. اگر متوجه شدید که شب‌ها بی‌قرار هستید و نمی‌توانید بخوابید، مهم است برای درمان بی خوابی کاری انجام دهید. هر گونه استرس یا محرک بالقوه برای وضعیت خود را شناسایی کنید و تغییرات مورد نیاز را برای جلوگیری از عوارض بیشتر انجام دهید. انتخاب یک پزشک خوب می‌تواند مشکل شما را به کلی حل کند. برای این موضوع می‌توانید از وب سایت «طبیبی‌نو» برای پیدا کردن متخصص اختلالات خواب استفاده کنید.

سوالات متداول

آیا بی خوابی قابل درمان است؟

بی خوابی را اغلب می‌توان به طور موثر مدیریت و درمان کرد. مدیریت موفق معمولاً شامل رسیدگی به علل زمینه‌ای و اتخاذ عادات خواب سالم است.

آیا کودکان و افراد مسن می‌توانند بی خوابی را تجربه کنند؟

بله بی خوابی می‌تواند افراد در هر سنی از جمله کودکان و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار دهد. علل و رویکردهای درمانی ممکن است بسته به سن و شرایط فردی متفاوت باشد.

دلیل بی خوابی و سردرد شبانه چیست؟

بی خوابی و سردردهای شبانه می‌تواند ناشی از استرس، اضطراب یا بیماری‌های زمینه‌ای باشد.

آیا سیگار باعث بی خوابی می‌شود؟

بله، سیگار با تحریک سیستم عصبی و برهم زدن الگوی خواب می‌تواند باعث بی خوابی شود.

بی خوابی شبانه نشانه چیست؟

علائم بی خوابی در شب شامل مشکل در به خواب رفتن، بیدار شدن پیاپی و زود بیدار شدن است.

ورزش موثر در درمان قطعی بی خوابی چیست؟

ورزش مناسب برای درمان قطعی بی خوابی شامل فعالیت های هوازی متوسط ​​مانند پیاده روی سریع، دوچرخه سواری یا شنا است.


سوالات بیماران

موضوع:

بیماری روانی

سوال:

من خیلی پر خاشگرم اعصابم زود خراب میشه استرس دارم خیلی زیاد فکر میکنم صبر ندارم این روزا سرم خیلی درد میکنه افسرده ام ناراحتی خیلی زیاد دارم عین ی بغض تو گلومه نفسمو تنگ میکنه از بسم عصبی ی خیلی ناراحت میشم معده ام سرم درد میکنن واقعا خیلی دارم رنج میکشم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

ترک متادون

سوال:

سلام امکان دار کمکم کنید برای ترک متادون بله ممنون میشم کمکم کنید

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

استرس و اضطراب

سوال:

سلام آقای دکتر من یه ماهی هست خیلی حالم بده استرس دارم تپش قلب سر گیجه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سلام خانم دکتر من وسواس فکری عملی دارم میخوام ازتون کمک بگیرم

سوال:

سلام خانم دکتر من وسواس فکر عملی دارم میخوام ازتون کمک بگیرم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

دارو

سوال:

سلام...ایا مصرف همزمان کپسول ویاس و قرص ریتالین مجاز هست؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

خیلی افسرده وبی حوصله شدم

سوال:

سلام آقای دکتر من مادری 36ساله ام.قبل از بچه دارشدنم میرفتم سرکار.ولی الان 4ساله خانه دارشدم بخاطر بچه ام. .خیلی استرس دارم و افسرده و بی حوصله شدم.جوری که هر عصر گریه میکنم..دلم به بچه ام میسوزه آن هم خیلی تنهایه.ریزش مو شدید دارم احساس میکنم همش بخاطر استرس هست...درضمن رفت آمدی هم تو خانه مان نیست .خیلی از تنهایی دلم میگیره..بخاطر بچه ام نمیتونم برم بیرون سرکار..توروخدا کمکم کنید..درضمن چون بچه ام خیلی تنهایه دلم میخواد دوباره حامله بشم..ولی با این حالم نمیتونم یک بچه دیگه بزرگ کنم..تورو خدا کمکم کنید حالم خوب شه‌..و چون قصد حاملگی دارم چند وقت دیگه میخوام دارو که میخورم رو حاملگی وبچه ضررنداشته باشه...خیلی ممنونم ازتون کمکم کنید..خیلی دلم میخواد بیام مطبتون ولی راهم دوره یک کم سخته بهم بیام مطب..اگه میشه راهنماییم کنید..

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

راجع به بیماری دخترم

سوال:

سلام دختری دارم هفت ساله مدتی هست دلدرد و دلپیچه دارد همه ازمایشات را انجام دادم همکاران گفتن بر اثر استرس هست به روانپزشک مراجع کنید ممنون از لطف شما

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

نوبت میخواهم برای دخترم

سوال:

مشکل اعصابم جا زدن و ترس در خواب خیره شدن

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سلام

سوال:

سلام من چندسال حدود12سال مشکل بی خوابی داشتم الان مغزم مشغول میشه کنترل حواس ندارم فکرای جورواجورمیکنم استرس دارم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

نوارمغز

سوال:

چشم هام موقع راه رفتن سیاهی میره،حالت سبکی دارم.اظصرابم دارم واینکه رگای گردم دردمیکنه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

استرس و اضطراب شدید وحملات پنیک

سوال:

سلا م حدود8 ماه حملات شدید وپر تکرار پنیک دارم در حال حاضر پیش یک روانپز شک در شهر کرد می روم کمی بهبود پیدا کردم ولی اون نتیجه مثبتی رو که می خواستم نگرفتمالان حدود 2 هفته شب ها از بی خوابی رنج می برم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درخواست تجویز مجدد دارو

سوال:

با عرض سلام مدتی قبل جهت ترک قرص پرگابالین 150 و علایم افسردگی و اضطراب و خواب زیاد حضورا خدمت رسیدم و شما برام کلونیدین 2. ،سرترالین 50 و مدافنیل 100 تجویز فرمودید بعد از حدود دو ماه مصرف دارو چون دارو هام تموم شده بود و شهرستان بودم به غهمکارتون مراجعه کردم و لیشون قرص مدافنیل و کلونیدین رو بام حذف کردن و سرتزالین 100 و کلرودیازپوکساید 5 تجویز کردن که چند روزه دارم مصرف میکنم ولی استرس و اضطرابم بیشتر شده به طوریکه دائما فکرم درگیر میشه و شبا خوابای بی محتوا می بینم و صبح به سختی بیدار میشم و تمام طول روز کسالت دارم دیروز بر گرفتن نوبت اومد مطب ولی تا 13 آبان ماه نوبت خالی نبود میخواستم اگه لطف بفرمایید برام داروهام رو تغییر بدید

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

تشخیص دو قطبی

سوال:

سلام من 27 سالمه و ازمون شخصیتی کتل رو دادم تشخیص اولیه مشاور دو قطبی بوده اما گفتن که رو درمان دو قطبی مهارتی ندارن اگر محبت کنید راهنماییم کنید ممنون میشم ضمنا فعلا ساکن قم هستم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

پرخاشگری

سوال:

سلام دختر 4ساله خیلی عصبی و پرخاشگر دلرم و بیشتر وقتاا در حال گریه کردنه اونم گریه شدید و بی وقفه در حد 1یا دوساعت راهکار چیع

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

اعتیاد

سوال:

پسرم مدت زیادی است مصرف گل داره آیا درمان شدنی هست

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

ترک سیگار

سوال:

من دخترم 19 سالشه 1سال سیگار میکشه میخواستم بدونم دارویی برای ترک سیگار هست

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

استراس

سوال:

گاهی ی بغض تو گلوم هس و توان کار ندارم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

بیماریADHD

سوال:

تازگی متوجه شدم یکی از عزیزانم این اختلال و داره نحوه ی درمان و خواستم بپرسم و اطمینان از این اختلال چجوری مطمین بشم که این اختلال و داره ممنونم میشم راهنمایی کنید

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

مشکل خواب

سوال:

با عرض سلام و خدا قوت. آقای دکتر ببخشید چند مدتی هست که شبها مشکل خواب دارم.نمی تونم راحت بخوابم.ساعتها طول میکشه خوابم ببره.

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سلام اقای دکتر برای ترک اعتیاد میخواستم خدمتتون برسم

سوال:

بنده متولد 69 هستم متاهل اهل گز ازدواج کردم 2 پسر دارم و اعتیاد به هرویین و شیشه دارم میخواسم برای ترک اقدام کنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

داروهای که مصرف میکم

سوال:

سلام خوبی آقای دکتر من جمیله بامری هستم از شهرستان ایرانشهر داروهای که برای من. تجویز کرده بود الان حدود یک ماه من مصرف میکنم مریضی های قبلی من به یاد می‌آید بعضی وقتا هم فکر میکنم همه جوره سردرد خفیف میشم لازم داروها رو ادامه بدم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

اضطراب و استرس پسرم

سوال:

اضطراب و استرس پسرم قبل از رفتن به مکان جدید و شلوغ حتی گفتن این موضوع قبل از حرکت موجب اضطراب یک دفعه همزمان با پوشیدن لباس و نتیجه بالا آوردن غذا و استفراغ

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

دارو

سوال:

سلام خانم دکتردخترم6ماهه رسپریدون مصرف میکنه اماتکررادرارگرفته روزی8بارهم میشه شب هم 3یا4بارادرارمیکنه برای داروهست یاچیزدیگه ای هست چی بهش بدم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

گوشه گیری خجالتی

سوال:

باسلام و احترام دختر من 12سالشه به راحتی نمیتونه خواستش رو بیان کنه..می‌ترسه بخاطر همه چی گریه می‌کنه..خجالت میکشه حرف بزنه نمیتونه از حق خودش دفاع کنه..ولی تو خونه یه کلمه میگم صدتا جواب میده..تمرکز نداره..فقط دوست داره نقاشی بکشه وکاردستی درست کنه..میخواستم از شما وقت بگیرم چون تعریف شما رو زیاد شنیدم..می‌خوام دخترمو درمان کنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

در مورد بارداری با وجود اضطراب و افسردگی مزمن

سوال:

سلام . من خانمی 45 ساله هستم و اضطراب و افسردگی مزمن 30 ساله دارم و در حال حاضر داروی آسنترا 200 و بوپروپیون 150و میرتازاپین 7/5 مصرف میکنم و یک پسر 10 ساله دارم ، همسرم اصرار داره که دوباره باردار بشم ولی خودم آمادگی بارداری با این شرایط را ندارم . می خواستم نظر آقای دکتر را در اینمورد بدونم که چه تصمیمی بگیرم به صلاحم هست؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

عصبانیت زیاد

سوال:

سلام دکتر من فوق العاده عصبی میشم ژوری ک ب جنون میزنم و بچه 2سالم و حسابی میزنم چیکارکنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سلام در مورد اعتماد به نفس دخترم

سوال:

اعتماد به نفس دخترم پایین هست ،هفت سالشه،کلاس اول هست ،میخواستم راهنماییم کنین چطور اعتماد به نفس دخترم تقویت شود

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سلام

سوال:

سلام آقای دکتر من بدنم مورمور می کند راه درمانش چیست مغز واعصاب رفتم هیچ فایده نکردم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درمانی

سوال:

چند سال حملات پانیک داشتم بر اثر یک استرس شدید چند سال دارو میخورم بهتر شدم ولی بعضی اوقات دوباره اون حالات دارم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

ای وی اف

سوال:

سلام خانم دکتر خسته نباشید من خانمی 25ساله هستم که ناباروری دارم پنج ساله اقدام به بارداری کردم یک بار هم ای وی ای کردم الان میخوام ای وی اف کنم پیش خودتون هزینه ای وی اف چقدره ؟ و چند درصد موفقیت آمیزه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درمورد تمرکز دخترم خیلی اذیت میشه تمرکز نداره چه کار کنیم

سوال:

درمورد تمرکز دخترم خیلی اذیت میشه تمرکز نداره چه کار کنیم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

اختلال خواب

سوال:

سلام من اختلال خواب دارم دکتر آسنترا 50وقرص تریمونتیل 25نصف تجویز کرده وقتی اسطوخودوس وسنبل الطیب میخورم بهتر جواب میده آیا خطرناکه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

قرص و بارداری

سوال:

با سلام من دچار حملات پانبک بودم و قرص ایمی پرامین 25و اسنترا50مصرف میکنم الان باردارم دکتر زنان گفتن ایمی پرامین قطع بشه چی جایگزین قرص بکنم ممنون از لطفتون منظر جوابتون هستم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

مشکلات روانی جنسی

سوال:

سلام وادب دکتر جان من مشکل نعوذ دارم وپیش دکتر ارولوژی هم رفتم وکلی آزمایش ودارو تادالافیل وسیدنالافیل هم مصرف کردم ولی مشکل شلی آلت بر طرف نشده بعصی ساعات مثلا ساعت 5 صبح نعوذ کامل دارم ولی موقع رابطه نعوذ خود را از دست میدهم وآلتم شل می‌شود میل جنسی دارم ولی مشکل شدید نعوذ پیدا میکنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

یائسگی زودرس

سوال:

سلام ببخشید من حدود چهار ماه پیش متوجه شدم یائسگی زودرس شدم 35 سالم هست آیاراهی هست به طور طبیعی باردار شم چهار ماه هست دارونی هورمونی میخورم استرومارین وپروژسترون ممنون میشم جواب بدید.

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سلام در مورد پسرم هست افسرده شده

سوال:

افسرده شده نمیشه دو کلمه باهاش حرف بزنم زود عصبی میشه میگه مخم نمی‌کشه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

حمله پنیک دارم

سوال:

باسلام و خسته نباشید .آقای دکتر من مشکل حمله های شدید پنیک دارم یک ساله که دارم تلاش می‌کنم بتونم نوبت بگیرم از مطب شما اما موفق نشدم ازتون خواهش میکنم اگه امکانش هست یه راهنمایی بکنید دو ساله دارم دارو مصرف میکنم اما هیچ تاثیری نداشته حتی بدتر هم شدم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

حساسیت دارویی به دارو

سوال:

خانم دکتر برای من لموتریژین تجویز کردن که به خاطر سابقه استیون جانسون نباید این دارو مصرف کنم میخواستم ببین داروی جایگزین چی هست

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

اضطراب ،استرس

سوال:

سلام خانم دکتر من استرس و اضطراب همیشگی دارم همیشه نگرانم احساس آرامش و شادی ندارم گاهی اوقات دلم میخواد عمرم هرچه زودتر تمام بشه گاهی گریه میکنم نمیدونم چیکارکنم لطفا کمکم کنید

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

ترک اعتیاد

سوال:

میخاستم بپرسم باچه روشی ترک میدن چندروزطول میکشه وجرییات

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

تنبلی تخمدان ونازایی

سوال:

4سال عروسی کردم 3اقدام موفق به بارداری نشدم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

لکنت زبان

سوال:

آیا لکنت زبان درمان داره یا نه؟ خواهش می‌کنم اگه میشه راهنمایی بفرمایید

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

آیا فیبروم شکمی هم درمان می کنند

سوال:

آیا فیبروم شکمی هم درمان می کنند

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درمان وسواس فکری

سوال:

من وسواس فکری دارم وخیالبافی شدید وحمله جنسی سه ساله دارو استفاده میکنم نتیجه ای نداشت وآ‌یا روش‌ سی بی تی موثری هست

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

هراس شبانه

سوال:

شب ها پسرم توی خواب جیغ و داد میکنه و خودش رو میزنه و گاز میگیره .تورو خدا نوبت بدین .و کمک کنین دیگه افسرده شدم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

دخترم پرخاشگری شدید داره

سوال:

الان خیلی وضعیت فرق کرده اب دهنش را قورت نمی ده بیشتر موقع ها با خودش حرف میزنه و حرکات و اذا در میاره مثل اینکه تو خیالش هم دعوا میکنه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

آیا من افسردهام

سوال:

سلام دستم به کارنمیره خوابم کم شده مثل قبل نیستم حوصله ندارم اشتهام کم شده فلوکستین وپوکساید میخورم ممنونم راهنمایی کنید

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درمانی

سوال:

سلام وقتتون بخیر شب توخواب متوجه نمیشم ازخواب راه میرم وجیع مکشم قرص فلوکستین وماپروتیلین استفاده مکنم دوهفته هنوزتعیبرنکردم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

پیش فعالی

سوال:

پسرم سه سال ونیم است اصلا آرام وقرار نداردمدام درحال جنب وجوش است به در ودیوار بالا می‌رود وخلاصه من راعصبی کرده آرامش رااز خانواده سلب کرده لطفاکمکم کنید

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

نیاز به مصرف دارو برای بیش فعالی پسرم هست یا خیر ؟

سوال:

با توجه به تست وکسلر و علائمی که در پسرم بود تشخیص روانشناس بیش فعالی بود منتهی تو سطح کم ایشون پیشنهاد دادن با روانپزشک مشورت کنم که آیا نیاز به خوردن دارو داره پسرم یا خیر ؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

با افراد خودشیفته چیکار باید کرد

سوال:

راه حل برخورد با افراد خودشیفته

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

افسردگی

سوال:

با سلام آیا فسردگی شدید بعد از فوت عزیزان قابل درمان است؟

سلام بله ، افسردگی و سوگ پس از ضربه عاطفی و از دست دادن عزیزان از طریق رواندرمانی قابل بررسی و حل است دکتر طیبه غفوری آثار رواندرمانگر پویشی متخصص در زمینه های اضطراب افسردگی وسواس سوگ روابط بین فردی اعتماد به نفس
موضوع:

مشاوره برای کودک

سوال:

باسلام وعرض ادب آیا برای کودک هم مشاوره میدهید؟؟

سلام بازی درمانی برای کودک زیر ده سال و در کنار آن ، جلسات رواندرمانی والدین به ویژه مادر ، در بهبود روابط مادز و فرزند و افزایش مهارت های حل مساله برای کودک و مهارت های فرزندپروری برای والدین کمک کننده خواهد بود در کلینیک ما امر بازی درمانی و رواندرمانی با والدین همزمان با متخصصین این حوزه ها انجام میگیرد.
موضوع:

پنیک

سوال:

شما می توانید حملات پنیک را هم درمان کنید؟

سلام پنیک یک حمله و واکنش طبیعی بدن به شرایط استرس زایی ست که درون فکنی شده و ظاهرا عامل خارجی و واقعی برای حمله وجود نداره تعریف میشه، بر اساس این تعریف ، بررسی عمیق استرس و اضطراب بیمار توسط رواندرمانگر متخصص ، در کمتر شدن تعداد دفعات حمله در ابتدا و نهایتا و به مرور بهبود علائم منجر خواهد شد توصیه میکنم با یک رواندرمانگر جلسات تراپی داشته باشید
موضوع:

سلام خسته نباشید در مورد افسردگی و آلزایمر مادرم مزاحم میشم

سوال:

مادرم 72سالشه مشکل افسردگی و فراموشی داره چطور میتونم کمکش کنم

سلام اولین اقدام دارودرمانی تحت نظر روانپزشک می باشد
موضوع:

فرزندانم

سوال:

دوتافرزندپسردارم 15ساله 11ساله ازهمسرم جداشدم 5ساله بابچهام زندگی میکنم خیلی داریم اذیت میشیم منم مقصرم چون عصبی وثرخاشگرشدم دوست دارم بابچهام رفیق باشم نمیدونم بایدچکارکنم شرایط بدی دارم

سلام اینکه به موضوع و مساله اصلی خودتون آگاه هستید در مسیر درمان بسیار کمک کننده است وقتی مادر عصبانی میشه و پرخاشگری میکنه علاوه بر اینکه خود فرد اذیت میشه و محیط امن خونه ناامن میشه ، مهمتر اینکه روش حل مساله و تاب آوری مادر در شرایط بحران و استرس ناخودآگاه به فرزندان منتقل میشه بنابراین اولین قدم در حل مشکل رابطه ایتون اینه که به احساساتی که طی فرایند جداشدن تجربه کردید بپردازید و از یک رواندرمانگر در این مسیر کمک بگیرید
موضوع:

تمرکز

سوال:

آقای دکتر پسر من در حین مطالعه اصلا تمرکز نداره به هر چیزی فکر میکنه جز درس شما میتونید کمکش کنید

عدم تمرکز دلایل متعددی میتواند داشته باشد از جمله مواردی که نیاز به بررسی بیشتر دارد؛ بررسی وجود اختلال یادگیری، بیش فعالی، کمبود یا نقص توجه، و مهمترین عامل؛ اضطراب از جمله این عوامل است در خصوص بررسی هر یک موارد فوق نیاز به مراجعه حضوری و بررسی دقیق تر می باشد.
موضوع:

خیانت

سوال:

همسر دوستم به او خیانت کرده و ابراز پشیمانی میکند اما حاضر به امدن پیش روانشناس نیست ، دوستم دیگر شادابی قبل را ندارد ، ایا اگر خودش به تنهایی مراجعه کند شما میتوانید به او کمک کنید؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

شرایط اضطراری وناامیدی شدید

سوال:

دخترم با وجودی که تو تهران پیش یک درمانگر خوب میره وروز بروز تغییرات وحال خوبش مشهود بود ولی دیروز به خاطر تنبلی تخمدان وپریود دیر وقت پیش پزشک زنان رفت او هم بهش گفته بود از جای جوش واقیت پیداست که تنبلی تخمدان ارثی داری دخترم بشدت ازبین خودش متنفره ومدام صورت وجسم خودشرو با دیگران مقایسه میکنه وحرفاش نشان دهنده ناامیدی او از ادامه زندگیست والبته من خودمرو مقصر این وضعیتش میدونم اگرچه ایشان تو تهران پیش رواندرمانگر قابلی می‌روند دیروز این حرف او وگریه های شدیدهمراه با ناامیدی از ادامه زندگی منرو تو تبریز بشدت نگران کرده چهارشنبه قرار بیاد تبریز ولی میدونم در مقابل فریادهای ویا احتمالا بازم اقدام به خودکشی او عاجز خوام بود لطفا ولطفا کمکم کنید

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

استرس

سوال:

من پنج تا فرزند دارم که سه تای اولی دختر هستن اولی نوزده ساله دومی و سومی دوقلو هستن هفده ساله هستن و هر سه به قول خودشون استرس دارن درساشون خیلی خوب هست ولی اولی نمی دونم به خاطر استرس یا حرفای این و آن درس رو ول کرده در حالی که شاگرد اول کلاس بوده دومی و سومی اما کلاس دوازدهم میرن درساشون خیلی خوبه ولی به قول معلمان وهمکلاسیا که شما دو تا تند تند حرف میزنید و استرس دارید ومن بیشتر به خاطر دختر بزرگیم که درس و کنکور که باید میداد رو گذاشته کنار ناراحتم کمکم کنید چون دختران واقعا حیف هستن تشکر از شما بزرگوار

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

افسردگی شدید

سوال:

پدرم افسردگی شدید دارن و قرص مصرف میکنن و اینکه الان دو ماهه با فوت فرزند مواجه شدن وحالشان بدترشده . آیا باروانشناس درمان می شود یاخیر؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

روانشناسی

سوال:

سلام خسته نباشید من یه برادر دارم که دوازده سالش هست کارهای غیر طبیعی میکنه به مردوم خیلی نگاه میکنه روزی صد بار اگه یک نفر را ببینه هر بار بهش سلام میکنه با بزرگ تر از خودش شوخی میکنه خوبی بدی خودش را نمیدونه مثلا رفته توی دستشویی بجایی که رو سنگ دستشویی بشینه رفته کنارش نشسته خلاصه ازین کارا میکنه چکارش کنم میشه کمکم کنید لطفا 🙏🙏

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

خیلی مظطرب هستم و این موضوع باعث میشه نتونم درست درس بخونم

سوال:

خیلی احساس خستگی دارم و بی حالم و با کوچک ترین موضوعات ناراحت میشم و عصبی

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

دیدگاه‌ها

Tabibino Logo
طبیبی نو مرجع تخصصی دکترها در خاورمیانه
support@tabibino.com
سرویس‌ها
دریافت نوبت
هوش مصنوعی
همکاری در فروش
ثبت نام پزشکان
جستجوها
فیلتر هوشمند
شهر شما
برترین پزشکان
پربازدیدترین مکان‌ها
درباره طبیبی نو
درباره ما
تماس با ما
سوالات متداول
قوانین و مقررات
امنیت و حریم خصوصی
© کلیه حقوق این وبسایت برای طبیبی نو محفوظ است