1. طبیبینو
  2. بلاگ
  3. اخبار
  4. درمان زردی نوزاد

درمان زردی نوزاد


اخبار

درمان زردی نوزاد

اگر پیش‌ازاین پدر شدن یا مادر شدن را تجربه کرده‌اید احتمالاً می‌دانید که زردی یا یرقان نوزاد چیست و احتمالاً تا حدودی با فرایند درمان زردی نوزاد نیز آشنا هستید. زردی یا یرقان نوزاد به علت انباشت یک ماده شیمیایی به نام بیلی‌روبین در خون و بافت‌های کودک است. بیلی‌روبین به طور طبیعی توسط کبد پردازش و سپس دفع می‌شود، اما کبد نوزاد پس از تولد هنوز آن‌قدر رشد نکرده که بتواند از پس این کار برآید؛ بنابراین زردی در نوزادان شایع است و حدود 6 نوزاد از هر 10 نوزاد پس از تولد گرفتار این وضعیت می‌شوند. یرقان نوزاد می‌تواند فیزیولوژیک یا پاتولوژیک باشد. در این مقاله با روش‌های درمان زردی نوزاد، علت زردی نوزاد و علائم آن آشنا خواهیم شد.

یرقان یا زردی نوزاد چیست؟

زردی نوزادان، در حقیقت تغییر رنگ پوست نوزاد است که در نتیجه افزایش بیلی‌روبین (bilirubin) در خون نوزاد به وجود می‌آید. بیلی‌روبین یک ماده زردرنگ است که بدن هنگام تجزیه گلبول‌های قرمز آن را ایجاد می‌کند. در طول بارداری، کبد مادر بیلی‌روبین را از خون نوزاد حذف می‌کند، اما پس از تولد، کبد نوزاد باید شروع به حذف بیلی‌روبین کند. اگر کبد نوزاد هنوز به‌اندازه کافی توسعه‌یافته نباشد، ممکن است قادر به دفع بیلی‌روبین نباشد و بیلی‌روبین اضافی در بدن نوزاد انباشته شود. زمانی که بیلی‌روبین اضافی انباشته می‌شود، پوست نوزاد زرد می‌شود و دلیل زردی نوزاد تجمع بیلی‌روبین در بدن او است.

زردی در نوزادان رایج است و چندان جدی نیست. در عرض چند هفته به طور خودکار خودبه‌خود رفع می‌شود. اما بسیار مهم است که والدین از این وضعیت شایع آگاه باشند و در صورت نیاز به درمان، دراسرع‌وقت به پزشک متخصص کودکان مراجعه کنند. زردی شدید می‌تواند به آسیب مغزی منجر شود اگر بدون درمان باقی بماند. در ادامه به این سؤال پاسخ می‌دهیم که علائم زردی نوزاد چیست؟

زردی نوزاد چه علائمی دارد؟

زردی باعث تغییر رنگ پوست به رنگ زرد می‌شود. این تغییر معمولاً از صورت شروع شده و سپس به سینه، منطقه شکم، پاها و زیرهای پاها منتقل می‌شود. گاهی اوقات، نوزادانی که زردی شدید دارند ممکن است بسیار خسته به نظر برسند و در مکیدن سینه مادر ضعف داشته باشند. گریه شدید و بی امان، زردی چشم‌ها و مدفوع رنگ‌پریده نیز از دیگر علائم زردی نوزاد به شمار می‌روند.

زردی نوزاد در چه سنی رخ می‌دهد؟

زردی در نوزادان یک وضعیت بسیار شایع است. تا 60 درصد از نوزادان در طول هفته اول زندگی خود دچار زردی می‌شوند؛ پس نباید از زردی نوزاد 7 روزه متعجب شد و این مسئله کاملا شایع است. همچنین تا 80 درصد از نوزادان نارس نیز در طول هفته اول زندگی خود دچار زردی می‌شوند. به دلیل شیوع بسیار بالا و عوارض غیر قابل بازگشت، درمان زردی نوزاد اهمیت بسیار زیادی دارد.

انواع زردی نوزاد

به‌صورت کلی دو نوع زردی در نوزادان وجود دارد: زردی فیزیولوژیک و زردی پاتولوژیک. زردی فیزیولوژیک بیشترین میزان موارد ابتلا را تشکیل می‌دهد (حدود 75 درصد). زردی فیزیولوژیک به این معناست که متابولیسم نوزاد نمی‌تواند بیلی‌روبین را به‌سرعت کافی از بین ببرد. این نوع زردی معمولاً در چند روز اول زندگی ایجاد می‌شود و تا چند هفته بعد، زمانی که تجزیه سلول‌های قرمز خون کاهش می‌یابد و عملکرد کبد بهبود می‌یابد، به‌صورت خودبه‌خود برطرف می‌شود.

اما زردی پاتولوژیک به معنای این است که احتمالاً شرایط دیگری علت ایجاد اختلال در فیلتراسیون بیلی‌روبین‌اند. این نوع زردی ممکن است در 24 ساعت اول پس از تولد ظاهر شود. زردی پاتولوژیک خود به دودسته دیگر تقسیم می‌شود که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

زردی شیردهی

زردی در نوزادان تغذیه شده با شیر مادر بیشتر از نوزادانی است که شیرخشک می‌خورند. زردی شیردهی معمولاً در هفته اول زندگی نوزاد رخ می‌دهد. این وضعیت زمانی به وقوع می‌پیوندد که نوزاد از شیر مادر به‌اندازه کافی بهره نمی‌برد. زردی شیردهی در مقایسه با زردی فیزیولوژیک زمان بیشتری برای برطرف‌شدن نیاز دارد.

زردی شیر مادری

زردی شیر مادری با زردی شیردهی متفاوت است. مواد موجود در شیر مادر می‌توانند بر روی نحوه تجزیه بیلی‌روبین توسط کبد نوزاد تاثیر بگذارند. این موضوع می‌تواند منجر به تجمع بیلی‌روبین شود. زردی شیر مادری ممکن است پس از هفته اول زندگی نوزاد ظاهر شود و حدود یک ماه یا بیشتر طول بکشد تا از بین برود.

چرا نوزادمان به زردی مبتلا می‌شود؟

همان‌طور که پیش‌ازاین اشاره کردیم، زردی زمانی اتفاق می‌افتد که خون نوزاد بیش از حد بیلی‌روبین داشته باشد. همچنین اشاره کردیم که بیلی‌روبین یک ماده شیمیایی است که بدن هنگام تجزیه سلول‌های قرمز خون قدیمی تولید می‌کند. کبد معمولاً بیلی‌روبین خون را فیلتر می‌کند و بدن هنگام دفع، همراه مدفوع آن را از بین می‌برد.

علت زردی نوزاد این است که اگر کبد نوزاد به‌اندازه کافی توسعه‌نیافته باشد تا بیلی‌روبین را از بین ببرد، این ماده شروع به تجمع می‌کند. این تجمع بیلی‌روبین باعث می‌شود که پوست نوزاد زرد به نظر برسد. بیشتر نوزادان در چند روز اول زندگی دچار زردی می‌شوند. این به این دلیل است که چند روز طول می‌کشد تا کبد نوزاد توسعه یابد و در حذف بیلی‌روبین بهتر عمل کند. زردی شدید و طولانی می‌تواند در صورت وجود هر یک موارد زیر در نوزاد رخ دهد:

  • عفونت خونی (سپسیس)
  • کبودی ناشی از زایمان سخت
  • تعداد بیش از حد سلول‌های قرمز خون
  • سطح کم اکسیژن (هیپوکسی)
  • وجود یک وضعیت کبدی مانند آترزی صفراوی
  • عدم سازگاری گروه خونی  Rh و ABO
  • همولیز
  • شرایطی که بر روند پردازش بیلی‌روبین در بدن تأثیر می‌گذارند، مانند سندرم ژیلبرت و سندرم کریگلر نجار
  • ابتلای والدین دیابت در زمان زایمان
  • کم‌کاری کونژنیتال (مادرزادی) تیروئید
  • انسداد روده‌ای
  • تنگی پیلور
  • زردی ناشی از شیر مادر که ممکن است در نتیجه واکنش به مواد موجود در شیر باشد
  • زردی ناشی از شیردهی که ممکن است در صورت عدم تغذیه مناسب نوزاد رخ دهد

چگونگی تشخیص زردی نوزاد؟

اگرچه علائم زردی نوزاد مانند رنگ زرد چهره و بدن تا حدودی نشان می‌دهد که نوزاد زردی دارد یا خیر، اما آزمایش‌های بیشتری برای تأیید زردی و تعیین شدت آن لازم است. نوزادانی که زردی دارند، باید برای تعیین سطح بیلی‌روبین در خونشان، آزمایش بیلی‌روبین بدهند. آزمایش‌های بیشتری نیز ممکن است لازم باشد تا مشخص شود آیا یرقان نوزاد به دلیل یک بیماری زمینه‌ای است یا خیر. برخی از این آزمایش‌ها عبارت‌اند از شمارش کامل خون (CBC)، آزمایش گروه خونی و ناسازگاری Rh. علاوه بر این، ممکن است آزمایش کومبس نیز برای بررسی آنتی‌بادی‌هایی که نشان‌دهنده خطر بالای تجزیه افزایش‌یافته گلبول‌های قرمز خون (همولیز) هستند، انجام شود.

درمان زردی نوزاد

زردی خفیف نوزاد معمولاً ظرف دو تا سه هفته به‌خودی‌خود از بین می‌رود. برای زردی متوسط یا شدید، نوزاد ممکن است نیاز به اقامت طولانی‌تری در بخش نوزادان داشته باشد. برخی از درمان‌هایی که برای کاهش سطح بیلی‌روبین در خون نوزاد به کار می‌روند را در ادامه این مطلب بررسی خواهیم کرد.

تغذیه تقویتی

برای جلوگیری از کاهش وزن، پزشک ممکن است تغذیه مکرر یا مصرف برخی از مکمل‌ها را توصیه کند تا اطمینان حاصل شود که نوزاد تغذیه کافی و مناسبی را دریافت می‌کند.

نوردرمانی (فتوتراپی)

یکی از روش‌های درمان زردی نوزاد نوردرمانی یا فتوتراپی است. در این روش نوزاد زیر یک لامپ مخصوص قرار می‌گیرد که نور در طیف آبی - سبز ساطع می‌کند. این نور، شکل و ساختار مولکول‌های بیلی‌روبین را به‌گونه‌ای تغییر می‌دهد که می‌توانند در ادرار و مدفوع دفع شوند. در طول درمان با نور، نوزاد فقط پوشک و پچ‌های محافظ چشم می‌پوشد. نوردرمانی ممکن است با استفاده از یک پد یا تشک تابش دهنده نور تکمیل شود.

تزریق ایمونوگلوبولین وریدی (IVIg) 

زردی ممکن است به تفاوت گروه خونی مادر و نوزاد مربوط باشد. این حالت باعث می‌شود که نوزاد آنتی‌بادی‌هایی از مادر حمل کند که باعث تجزیه سریع سلول‌های قرمز خون نوزاد می‌شوند. انتقال وریدی ایمونوگلوبولین ممکن است زردی را کاهش دهد و نیاز به تعویض خون را کم کند، هرچند نتایج این روش قطعی نیستند. ایمونوگلوبولین یک پروتئین خونی است که می‌تواند سطح آنتی‌بادی‌ها را کاهش دهد.

تعویض خون

به‌ندرت، زمانی که زردی شدید به سایر درمان‌ها پاسخ ندهد، نوزاد ممکن است نیاز به تعویض خون داشته باشد. این روش شامل برداشتن مکرر مقادیر کمی از خون و جایگزینی آن با خون اهداکننده است، به‌این‌ترتیب بیلی‌روبین و آنتی‌بادی‌های مادری رقیق می‌شوند. این روش در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان انجام می‌شود.

آیا می‌توانیم زردی را در خانه درمان کنیم؟

اگر یرقان نوزاد شدید نباشد، پزشک ممکن است به‌منظور درمان زردی نوزاد، تغییراتی در عادات تغذیه‌ای پیشنهاد دهد که می‌توانند سطح بیلی‌روبین را کاهش دهند. درمان‌های خانگی زیر ممکن است زردی را کاهش دهند:

  • تغذیه مکرر: تغذیه مکرر، شیر بیشتری به نوزاد می‌رساند و باعث افزایش حرکات روده‌ای می‌شود و در نتیجه میزان بیشتری از بیلی‌روبین، از طریق مدفوع نوزاد دفع می‌شود. نوزادان شیرخوار باید در چند روز اول زندگی هشت تا 12 بار در روز تغذیه شوند. نوزادان تغذیه شده با شیر خشک نیز معمولاً باید هر دو تا سه ساعت حدود 30 تا 60 میلی‌لیتر شیر خشک مصرف کنند.
  • تغذیه‌های مکمل: اگر نوزاد در شیردهی مشکل داشته باشد، وزن کم کند یا دچار کم‌آبی بشود، پزشک ممکن است پیشنهاد دهد که به نوزاد شیرخشک یا شیر دوشیده شده برای تکمیل شیردهی بدهید. در برخی موارد، پزشک ممکن است توصیه کند که چند روز فقط از شیرخشک استفاده کنید و سپس به شیردهی طبیعی بازگردید. اگر نوزاد مبتلا به زردی دارید، از پزشک خود بپرسید که کدام گزینه‌های تغذیه‌ای برای نوزاد شما مناسب‌تر است.

درمان زردی نوزاد با طب سنتی

درمان زردی نوزاد با استفاده از طب سنتی معمولاً شامل استفاده از ترکیبات گیاهی و روش‌های طبیعی است که به کمک تقویت کبد و تسریع در دفع بیلی‌روبین از بدن کمک می‌کنند. بااین‌حال، قبل از استفاده و به‌کارگیری هر یک از این روش‌ها، توصیه می‌شود که با پزشک متخصص نوزاد خود مشورت کنید تا درمان مناسب و ایمنی را متناسب با شرایط خاص نوزاد شما انتخاب کند.

عوارض زردی نوزاد

سطوح بالای بیلی‌روبینی که باعث زردی شدید می‌شوند، می‌توانند در صورت عدم درمان منجر به عوارض جدی شوند. دو مورد از عوارض یرقان نوزاد را در ادامه بررسی می‌کنیم.

انسفالوپاتی حاد بیلی‌روبینی

بیلی‌روبین برای سلول‌های مغز سمی است. اگر نوزادی زردی شدید داشته باشد، خطر عبور بیلی‌روبین از سد خونی مغزی و ورود آن به مغز وجود دارد که به این حالت انسفالوپاتی حاد بیلی‌روبینی گفته می‌شود. درمان به‌موقع می‌تواند از آسیب دائمی جلوگیری کند. نشانه‌های انسفالوپاتی حاد بیلی‌روبینی در نوزادی با زردی شامل موارد زیر است:

  • بی‌حالی
  • دشواری در بیدار شدن
  • گریه با صدای بلند
  • ضعف در مکیدن سینه مادر یا تغذیه از آن
  • تب

کرنیکتروس

کرنیکتروس (Kernicterus) سندرمی است که در نتیجه وارد شدن آسیب دائمی به مغز و به دلیل انسفالوپاتی حاد بیلی‌روبینی رخ می‌دهد. کرنیکتروس ممکن است منجر به موارد زیر شود:

  • حرکات غیرارادی و کنترل نشده (فلج مغزی آتتوئید)
  • نگاه دائمی به سمت بالا
  • ازدست‌دادن شنوایی
  • رشد نامناسب مینای دندان

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

احتمالاً این سؤال برای شما پیش آمده است که زردی نوزاد تا چند روزگی خطرناک است و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟ به‌منظور درمان زردی نوزاد بهتر است در سریع‌ترین زمان ممکن پس از ترخیص از بیمارستان، به همراه نوزادتان به پزشک متخصص اطفال (کودکان و نوزادان) مراجعه کنید. سطح بیلی‌روبین نوزاد بین سه تا پنج روزگی در بالاترین حد خود خواهد بود. زمان مراجعه شما به پزشک، سن نوزاد، زمان ترک بیمارستان، سطح بیلی‌روبین نوزاد هنگام ترک بیمارستان و سایر عوامل بستگی دارد. اگر زردی نوزادتان افزایش یافت یا بیش از دو هفته طول کشید باید سریعاً با پزشک تماس بگیرید و برای هر اقدامی آماده باشید. علائم زردی شدید ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • پوست نوزاد به رنگ زرد یا نارنجی روشن درآید.
  • نوزاد بسیار خواب‌آلود باشد و به‌سختی برای تغذیه بیدار شود.
  • نوزاد بسیار بی‌قرار باشد.
  • نوزاد به‌خوبی از سینه مادر یا بطری شیر نخورد.
  • نوزاد به مقدار کافی ادرار یا مدفوع نداشته باشد.

پیشگیری از زردی نوزاد

زردی فیزیولوژیک قابل‌پیشگیری نیست. اما می‌توانید با تغذیه مکرر نوزاد خود، احتمال بروز آن را کاهش دهید. این موضوع می‌تواند به دفع سریع‌تر بیلی‌روبین از بدن کمک کند. اگر فکر می‌کنید که مشکلی زمینه‌ای وجود دارد که ممکن است باعث زردی در نوزاد بشود، آزمایش‌هایی وجود دارد که می‌تواند این موضوع را تأیید کند تا در صورت لزوم، شما یا نوزاد بتوانید درمان‌های پیشگیرانه دریافت کنید. برای دریافت درمان‌های پیشگیرانه و جلوگیری از زردی نوزاد روزه حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید. به‌عنوان‌مثال، در دوران بارداری، می‌توانید از گروه خون خود مطلع شوید تا احتمال ناسازگاری Rh به حداقل برسد. اگر گروه خون شما Rh منفی باشد، می‌توانید در دوران بارداری ایمونوگلوبولین وریدی دریافت کنید. در بخش بعدی با خطرات زردی نوزاد بیشتر آشنا خواهیم شد.

زردی نوزاد؛ شایع ولی قابل‌درمان

در این مقاله با زردی یا همان یرقان نوزاد آشنا شدیم و روش‌های درمان زردی نوزاد را نیز شناختیم. ابتدا علائم و علل این وضعیت شایع اما قابل‌درمان را بررسی کردیم و در ادامه انواع آن را توضیح دادیم. در خصوص خطرات زردی نوزاد و عوارض عدم درمان زردی نوزاد نیز صحبت کردیم و گفتیم که سطوح بالای بیلی‌روبین در خون نوزاد می‌تواند منجر به انسفالوپاتی حاد بیلی‌روبینی و کرنیکتروس بشود. این بیماری قابل‌درمان است؛ اما بی‌توجهی به آن و تاخیر در شروع فرایند درمان می‌تواند منجر به آسیب‌های جبران‌ناپذیری در نوزاد بشود.

سؤالات متداول

مدفوع نوزادی که زردی دارد چه رنگی است؟

مدفوع نوزادی که زردی دارد معمولاً رنگ‌پریده است و می‌تواند به رنگ سفید یا زرد کم‌رنگ باشد. در کنار توجه به رنگ مدفوع لازم است به سایر علائم نیز توجه داشته باشید.

نوزاد چند ساعت باید در دستگاه زردی بماند؟

نوزاد باید به مدت حدود 12 تا 24 ساعت در دستگاه زردی یا Phototherapy بماند، البته مدت‌زمان دقیق ممکن است بسته به سن نوزاد، شدت زردی و وضعیت سلامت عمومی نوزاد متغیر باشد و باید توسط پزشک معالج تعیین شود. در برخی موارد ممکن است پروسه درمان توسط این دستگاه چیزی حدود 5 تا 7 روز طول بکشد.

زردی نوزاد چقدر طول می‌کشد؟

زردی یا یرقان نوزاد معمولاً در چند روز اول پس از تولد شروع می‌شود و در طی یک تا دو هفته به طور خود به خودی تراکم بیلی‌روبین در خون کاهش می‌یابد و از بین می‌رود. اما در مواردی ممکن است زردی نوزاد شدیدتر شود یا برای مدت‌زمان بیشتری ادامه پیدا کند.

در صورت طولانی‌شدن زردی نوزاد چه کنیم؟

در صورت طولانی‌شدن یرقان نوزاد باید حتماً در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید و پس از اخذ آزمایش‌های لازم و روشن‌شدن علت اصلی طول‌کشیدن زردی، اقدامات درمانی لازم را انجام دهید.

آیا نشانه‌های زردی نوزاد فقط در پوست مشاهده می‌شود؟ اگر نه پس چه بخش‌های دیگری هم دچار زردی می‌شود؟

نشانه‌های زردی نوزاد علاوه بر پوست در بخش‌های دیگری از بدن مانند سفیدی چشم‌ها نیز می‌تواند مشاهده شود. علاوه بر این، از روی برخی از رفتارهای نوزاد نیز می‌توان به وجود زردی شک کرد. برخی از این رفتارها عبارت‌اند از گریه بی‌امان و شدید، خستگی یا خواب‌آلودگی نوزاد، سخت بیدار شدن از خواب و ضعف در مکیدن سینه مادر.


سوالات بیماران

موضوع:

عفونت ادراری

سوال:

سلام خسته نباشید ،ببخشید خواستم ببینم برای. نوزاد هشت ماهه که عفونت ادراری داره چه دارویی تجویز میکنید یا که دارو ندارم باید بستری بشه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

مسمومیت دارویی داره یانه؟

سوال:

سلام وقتتون بخیر شیاف استامینوفن 125وشیاف دیکلوفناک 50را در فاصله کمتر از 4ساعت برای تب بچم استفاده کردم الان چند روز میگذره ولی بچم خیلی اشتها نداره وضعف داره

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

دخترم 3ماه دیگه میشه 4ساله ولی هنوز حرف نمیزنه

سوال:

با سلام. دخترم راه رفتن هم دیر به راه افتاد دقیقا2سالکی از نظر هوش و ذهن خیلی خوبه همه چی رو می‌دونه هر کاری بگیم انجام میده ولی حرف نمیزنه همش با ایما و اشاره حرفشو به ما میگه تنها حرفاش فقط بابا ماما دد بب هستش خیلی نگرانیم چیکار کنیم؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

دلپیچه نوزاد 20 روزه

سوال:

سلام وقت بخیر آقای دکتر پسرم 20 روزه هست و خیلی زیاد دلپیچه داره و چون شیر خودم خیلی کم هست از شیر خشک اپتامیل هم بهش میدم وقتی که شیر خشک میخوره انگار دلپیچش بیشتر میشه چه شیر خشکی بهش بدم که مشکلش حل بشه . ممنون میشم راهنمایم کنید .

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

کم خونی

سوال:

پسرم یک سال و سه ماهه کم خونی شدید

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

یبوست

سوال:

سلام وقتتون بخیری سوال داشتم حقیقتش دخترهردوروزی بارمدفوع میکنه، مدفوعش سفت ودچارخونریزی میشه میش راهنماییم کنین خیلی ممنون ازلطفتون

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

یبوست شدید

سوال:

پسرم یک سالشه 2 ماهه یبوست شدید داره خیلی اذیت میشه تا حالا چند تا دکتر متخصص کودکان بردم اما متأسفانه هیچ نتیجه ای نگرفتیم ک حالش خوب بشه باید حتمن شیاف استفاده کنه ک بیرون روی داشته باشه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درمان یبوست مزمن و نشت مدفوع در شورتش

سوال:

سلام خانم دکتر وقتتون بخیر ..دختر10ساله من 5سال است از پودر پیدرولاکس برای یبوست مزمن استفاده میکندو با بزرگ شدنش مصرف پودر بیشتر میشود حدودا هرسال 2عدد بیشتر میشود و الان حدود 20 عدد ساشه در ماه استفاده میکند با این حال باز شورتش کمی کثیف میشود و دکتر اسماعیلی با انجام نوار تست مقعد از ایشان گفتند 40 تا 50 درصد عصب ایشان به دفع پاسخگوست خیلی نگرانم باید چکنم آیا نیاز به جراحی دار د تا کی باید پودر مصرف کند هر سه روز 2 عدد ساشه مصرفش است .و با بزرگ شدن مصرفش بیشتر میشود حتی دفعه بصورت شیر آب روان است ولی با اینحال کمی نشتی مدفوع دارد ..ممنون میشوم راهنماییم کنید اجرکم عندالله..

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

وقت گرفتن اینترنتی

سوال:

سلام خسته نباشید بنا به تشخیص دکتر سوران غفوری بعد آزمایشات که دختر من میکروب معده داره و خیلی وقته که درگیره و خوب هم نمیشه بعد داروها یه چند وقت خوبه ولی بعد دوباره با بی اشتهایی و بی حالی و تب و بعضی وقت ها استفراغ شروع میشه سری وزن کم می‌کنه آقای دکتر یک ماه قبل دارو دادن ولی چون من دیگ اونجا نمیتونم برم شما رو معرفی کردن اما من حامله هستم وسخته بیام میشه اینترنتی ویزیت کنید ادامه داروها رو بدید که دیگ ریشه کن بشه مریضیش؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سلام جناب دکتر یوسفی دختر 9 ماهه دارم که متاسفانه درگیر یبوست میباشد اگه برای درمان راهنماییم کنید ممنون میشم

سوال:

دخترم 9 ماهه میباشد که شیر خشک مصرف می‌کند هر سه چهار روز یکبار درگیر یبوست می‌شود درمورد درمان اگه راهنماییم کنید ممنون میشم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

کبد بزرگ کودک

سوال:

سلام دخترم بیماری گالاکتوزومی داره و چون دیر تشخیص داده شد دچار بزرگی کبد شده میخواستم بدونم درمان داره

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

همانژیوم کبدی

سوال:

سلام وقت شما بخیر.نوزاد پنج ماهه دارم که در زمان بارداری وقتی سنوگرافی کردیم توده ای در کبد دیده شد اما تشخیص اینکه همانژیوم هست یا غیر عروقی و...داده نشد بعد از اینکه بدنیا امد توسط پزشکهای مختلفی که در این زمینه تخصص داشتن دیده شدو در ضمن سی تی تری فاژیک هم انجام دادیم.اکثریت میگن همانژیوم هست اما قطعی نظر نمیدن.تا اینکه یکی از پزشکها نظرشون این بود که بیاییم خدمت شما.

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

یبوست دخترم

سوال:

باسلام وخسته نباشیدخانم دکتردخترم 4ماهه یبوست داره چندتا دکتر رفتم خوب نشده تایکی از اشناهام شماره معرفی کردتوی روستای کهنوج هستیم میخوام بیام دخترمو ویزی کنید خیلی درد میکشه تا یه کم مدفوش میاد مطشه راهنماییم کنید چکارکنم کمی بهتربشه تامیام مطب تون باتشکرخانم بلادره

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

بیماری ویروسی

سوال:

دخترم سه روزه ویروس گرفته هیچی نمیخوره یا اگه بخوره میاره بالا اسهال و استفراغ شدید بردم مطب گفتن شلوغه وقت نمیدن نمیتونم ببرم بیمارستان کسی نیست پسر شش ماهه ام نگه داره بچم خیلی اذیتم هم تب هم اسهال و استفراغ خواهش میکنم کمکم کنید😭

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

دردشکم وسرفه های خلط دار دخترم

سوال:

باسلام آقای دکتر،ببخشیدنزدیک 20روزه دخترم دردشکم داره وهمچنین سرفه های خلط دار وهرگز خوب نمیشه هردکتری رفتیم هرکس شربت وداروهای مختلفی داده که هیچ تاثیری نداشته اول بااستفراغ وتهوع ودلدرد شروع شدبعدکم کم تهوع خوب شد وگلو درد وسرفه وتب وبدن درد وآبریزش بینی به نوبت تواین 20روز ظاهرشد وهمین طور دربدن دخترم که 5سالشه یکسره درحال چرخشه،1روز تب 38 درجه داره بابدن دردشدید فردا خوب میشه دوباره بهدازچندروز تب میکنه وبدن دردسم تواین 20روز یه روز خوبه خوبه به روز عود میکنه امادلدردش اوایل شدید بود الان کمترشده ولی همچنان هست وگاهی اوقات مانع ازخوردن غذامیشه،آبریزش بینی یکسره داره وهمچنان سرفه های خلط دارکه تمومی نداره ازشماخواهش دارم به فریادمون برسید

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

کودک خلت پشت گلو

سوال:

سلام جناب دکتر نوزادی 40 روزه دارم خلت پشت گلو باعث تنفس سختش شده چه دستوری میدین

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

پسر4ساله

سوال:

سلام اقای دکتر پسرم بعد هربار بالا اوردن تا یکی دو هفته سرفه میکنه و وقتی میبینه ی نفر داره غذا میخوره حالت تهوع بهش دست میده ایا رفلاکس دارل؟چکار کنم چ جوری میتونم نوبت بگیرم ممنون

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

استرس شبانه

سوال:

باسلام و عرض ادب پسرم هشت سال و نیم هست چند وقت شده شب ها که می خواد بخوابه می‌ترسه و میگه برق ها رو خاموش نکنید ،شما نخوابی تا من بخوابم ،بعضی شب ها هم که می فهمه من خیلی خسته ام استرسش بیشتر میشه مدام میگه دل دردم و حالت تهوع دارم.شروعش از اول تعطیلات بود که بچه ها توی کوچه مون در مورد جن و فیلم مومو صحبت کرده بودند.خانم دکتر خیلی نگرانم چند دفعه پیگر نوبت از شما شدم اما متأسفانه وقت نداشتید.کمکم می کنید هر روز بدتر میشه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

تعویض دارو

سوال:

سلام خسته نباشید پسرم دروی لسکانتین مصرف می‌کرد الان دکتر کاربامازپین داده گفته دیگه لیسکانتین نده الان قطع ناگهانی لیسکانتین مشکلی نداره..؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

بیماری اتروفی مغزی

سوال:

سلام آقای دکتر خسته نباشید من دختر 9 ساله دارم ک اتروفی مغزی پیش رونده دارد پیش دکتر دیگه ای ویزیت میشن و پیش فعالی عدم توجه تمرکز و دقت هم دارن و دارو مصرف میکنن میخاستم بدونم ایا همه جا داروهای برا این بیماری همینه یا ن اگه نیس نوبت ازتون بگیرم داروهای استراموکس 25 ممانتین 5 وریسپریدون 1 و تری هیگزیفیندل میخوره

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درموردپسرم سوال داشتم 3ماهگیش تشنج کرده چیکارکنم؟

سوال:

سلام وعرض ادب پسرم 11ماهشه الان 7ماهه تحت نظرهستش حالا بدترشده چی کارکنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سرگیجه

سوال:

دختر 8 سالم چند روزه که میگه سرگیجه دارم و وقتی این حالت بهش دست میده میگه ساکت باشید صدا تو مغزم میپیچه و انگار معزم قفل میشه و‌تو این دنیا نیستم یکی دوبارش با صدای بلند دو هفته پیش اینجوری شد ولی بقیه موارد بصورت عادی یکدفعه اینجوری میشه لازمه حضوری بیارمش خدمتتون

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

قده زیر بقل دخترم

سوال:

دخترم زیر بقل دخترم هم چب وهم راست قده در اورده

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

دیابت و پیشگیری

سوال:

سلام پسرم 10 ساله هست تست قند ناشتا 91 و A1C ، پنج و نه دهم بوده است . نگرانم باتوجه به قند سه ماهه درمعرض دیابت باشد لطفا راهنمایی بفرمایید باتشکر

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

تعریق زیادکف دست

سوال:

من 13سالمه کف دستم خیلی زیاد عرق میکنه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

برای 8 دهی ماه برام نوبت بده

سوال:

من یک دختر دارم 5 سالش هست غذا نمیخوره موهاش ریزش داره برام گفتن پیش دکتر کرمی فر ببرین من هر چقدر زنگ میزنم نوبت ندارین برای ما هم نویت بدین تورا خدا

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

برای افزایش قد ووزن

سوال:

سلام دخترم وارد 13 سال شده قدش 135 ووزنش 30 کیلو هست برای افزایش قد ووزن چکتر کنم؟؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

رشد قد

سوال:

سلام دخترم رشد قدش کمه پریود شده راه درمانی وجود داره 13 سالشه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

مدفوع سفید

سوال:

مدفوع سفید نوزاد 1ونیم ماهه نشانه چیست

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

بلوغ زود رس

سوال:

سلام وقت بخیر الان یک ماهی هست که حس می کردم چهره ی دختر7ساله ام فرق کرده بررسی کردم دستگاه تناسلی موهایی خیلی کمی به صورت کرک دیدهذمی شوند وامروز هم زیر بغل دیدم چندتا دیده میشه نیاز به مدادا دارد یا طبیعیه خیلی نگرانم ممنون میشم پاسخ بدید.

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

آزمایش

سوال:

درو‌د و احترام درخواست نوشتن آزمایش کامل هورمونی برای دخترم که ده سالش هست را داشتم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

تیروئید دخترم

سوال:

سلام خانم دکتر،من دختری 9 ماهه دارم بدو تولد خون پانشه گرفتند tsh خون بود 13 دو سه روز دیگه آزمایش گرفتیم tsh 26 بود دکتر قرص تجویز کرد یک ماه دارو دادیم بعد یک ماه تکرار آزمایش tsh به 1.5رسید دیگه قرص قطع کردیم .الان هفت هشت ماهه قرص نخورده tsh 4.9 دکترش گف قرص بهش ندی چند ماه دیگه تکرار آزمایش کنی.ولی دخترم لاغره انگاری رشدش کمه .خانم دکتر راهنمایی بکنی .ممنون

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درمان بیماری گوشه

سوال:

سلام راه درمان بیماری گوشه چگونه می باشد و مدت درمان چقدر هست

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

خوابیدن با دهان باز و خس خس شبانه شدید

سوال:

سلام و احترام.طبق دستور پزشک به مدت یه هفته پسرم آنتی بیوتیک مصرف میکنه،سرفه هاش کمتر شده،ولی با وجود استفاده از اسپری های بینی(سدیم کلراید و رستانکس)خس خس های شبانه تشدید شد.(ضمن اینکه مصرف روزانه یک عدد پردنیزولن درست اجرا نشد)(قرص مصرف نمیکنه)

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

دیدگاه‌ها

Tabibino Logo
طبیبی نو مرجع تخصصی دکترها در خاورمیانه
support@tabibino.com
سرویس‌ها
دریافت نوبت
هوش مصنوعی
همکاری در فروش
ثبت نام پزشکان
جستجوها
فیلتر هوشمند
شهر شما
برترین پزشکان
پربازدیدترین مکان‌ها
درباره طبیبی نو
درباره ما
تماس با ما
سوالات متداول
قوانین و مقررات
امنیت و حریم خصوصی
© کلیه حقوق این وبسایت برای طبیبی نو محفوظ است