1. طبیبینو
  2. بلاگ
  3. اخبار
  4. کامپوزیت دندان چیست؟ مراحل و مزایای آن

کامپوزیت دندان چیست؟ مراحل و مزایای آن


اخبار


دکتر هایی که این مقاله را تایید کردند

ظاهر لبخند و دندان‌ها اگر بیشترین اهمیت را در جذابیت چهره افراد نداشته باشد، دست‌کم یکی از مواردی است که بیشترین اهمیت را دارد. برخی از افراد به دلیل پوسیدگی دندان‌هایشان، نیاز به انجام کامپوزیت دندان پیدا می‌کنند. اما سوال اینجاست که کامپوزیت دندان چیست؟ کامپوزیت در واقع یکی از موادی است که در فرایند پر کردن و ترمیم دندان‌ها به کار می‌رود. یکی دیگر از مواردی که در گذشته کاربردهای بیشتری در ترمیم دندان‌ها داشت، آمالگام است.

در این مقاله، به بررسی کامپوزیت دندان، فواید کامپوزیت دندان و معایب آن، انواع مختلف کامپوزیت، و نحوه انجام این فرایند می‌پردازیم. همچنین، اطلاعات مفیدی در مورد هزینه کامپوزیت دندان و نکاتی برای مراقبت از آن ارائه خواهیم داد. برای اینکه بدانید کامپوزیت دندان چیست و چه کاربردی دارد، تا انتهای این مقاله با ما در طبیبی‌نو همراه شوید.

کامپوزیت دندان چیست؟

اگر در یکی از دندان‌های خود حفره یا پوسیدگی داشته باشید، به‌احتمال زیاد توصیه دندانپزشک‌تان این خواهد بود که برای جلوگیری از عفونت و پوسیدگی بیشتر، دندان خود را در اسرع‌ وقت پر کنید.

دندانپزشکان از مواد مختلفی برای ترمیم دندان استفاده می‌کنند، اما آمالگام و کامپوزیت (رزین کامپوزیت) از رایج‌ترین موادی هستند که به این منظور به کار می‌روند. آمالگام برای سال‌ها پرمصرف‌ترین ماده بود، اما کامپوزیت به دلیل مزایای بیشتری که نسبت به آمالگام دارد، از جمله زیبایی و دوام، در سال‌های اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. البته ناگفته نماند که کاربردهای کامپوزیت دندان تنها در پر کردن حفره‌ها و پوسیدگی‌های دندان نیست و در دندانپزشکی زیبایی و سفیدتر کردن دندان‌ها نیز کاربرد دارد.

باندینگ دندان یا کامپوزیت دندان، یک روش در دندانپزشکی زیبایی است که برای بهبود ظاهر دندان‌ها و لبخند استفاده می‌شود. در طول این فرایند، دندانپزشک از یک ماده رزینی هم‌رنگ دندان به اسم کامپوزیت، برای تغییر شکل، اندازه یا رنگ دندان‌های آسیب‌دیده استفاده می‌کند.

مزایای کامپوزیت کردن دندان‌ها

مزایای کامپوزیت دندان چیست؟ کامپوزیت دندان‌ها، هم برای سلامت و هم زیبایی دهان و دندان شما مزایای بسیار زیادی دارد. تعدادی از مزایای کامپوزیت دندان در بهداشت دهان و دندان و حفظ سلامت دندان‌ها عبارت‌اند از:

  • ترمیم حفره‌ها، پوسیدگی‌ها و ترک‌های دندانی
  • جلوگیری از پوسیدگی بیشتر
  • تهاجم کمتر نسبت به سایر روش‌های پر کردن دندان
  • قابلیت تعویض با آمالگام‌های قدیمی
  • حفاظت از ساختار دندان‌ها
  • کارایی بهتر هنگام جویدن و گاز گرفتن

مزایای کامپوزیت دندان در زیبایی و به‌طورکلی مزایای عمومی آن عبارت‌اند از:

  • ایجاد لبخندی زیبا و جذاب
  • بهبود اعتمادبه‌نفس هنگام صحبت‌کردن و ارتباط با دیگران
  • قیمت مناسب در مقایسه با سایر روش‌ها
  • نتایج نسبتاً طولانی و قابل‌قبول

انواع کامپوزیت‌های دندان

بعد از پاسخ به این سؤال که مزایای کامپوزیت دندان چیست، نوبت به بررسی انواع آن می‌رسد. کامپوزیت‌های دندانی  ترکیبی از رزین و ذرات پرکننده هستند که با هم مخلوط می‌شوند و یک ماده محکم و بادوام برای ترمیم و پر کردن دندان‌ها ایجاد می‌کنند. انواع کامپوزیت‌های دندانی عبارت‌اند از:

  • کامپوزیت‌های میکروفیل: کامپوزیت‌های میکروفیل از ذرات ریز و ظریف ساخته شده‌اند که ظاهری صاف و براق به آنها می‌بخشد. این نوع کامپوزیت برای ترمیم‌های کوچک و ونیرها کاربرد دارد.
  • کامپوزیت‌های هیبرید: ترکیبی از کامپوزیت‌های میکروفیل و ماکروفیل هستند، مزایای هر دو نوع را داشته و هم از نظر استحکام و هم از نظر صافی سطح، مناسب هستند.
  • کامپوزیت‌های نانوفیل: از ذرات بسیار ریز در ابعاد نانو ساخته شده‌اند. این نوع کامپوزیت استحکام و دوامی عالی دارد و اغلب برای ترمیم‌های اساسی‌تر استفاده می‌شود.
  • کامپوزیت‌های Bulk-fill  : به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که در لایه‌های ضخیم‌تر قرار گیرند و آنها را برای ترمیم‌های اساسی، ایده آل می‌کند. استفاده از آنها آسان بوده و باعث صرفه جویی در زمان هنگام فرآیند ترمیم می‌شود.
  • کامپوزیت‌های روان یا Flowable: نسبت به سایر انواع کامپوزیت‌ها ویسکوزیته (غلظت) پایین‌تری دارند و به همین دلیل جریان یافتن و تطابق با سطح دندان برایشان راحت‌تر است. این نوع کامپوزیت اغلب در نواحی با دسترسی دشوار و برای ترمیم‌های کوچک کاربرد دارد.
  • کامپوزیت‌های Giomer: نوع جدیدتری از کامپوزیت‌های دندانی هستند که از مزایای هر دو نوع کامپوزیت‌های شیشه‌ای-یونومر و رزینی بهره می‌برند. این نوع کامپوزیت فلوراید آزاد می‌کند و برای بیمارانی که در معرض خطر پوسیدگی دندان قرار دارند، ایده آل است.

کامپوزیت دندان برای چه افرادی مناسب است؟

کامپوزیت دندان می‌توانند راه‌حلی موثر و اقتصادی برای درمان نواقص جزئی در لبخند مانند لب پریدگی‌های کوچک، شکستگی، فاصله میان دندان‌ها، لکه و کج شدگی جزئی دندان‌ها باشند. همچنین، مشابه روکش‌های پرسلینی، روکش‌های کامپوزیت نیز می‌توانند به بهبود تناسب دندان‌ها کمک کنند. اگر برخی از دندان‌های شما نسبت به سایر دندان‌هایتان، کوچک، کوتاه یا عقب رفته به نظر می‌رسد، کامپوزیت دندان می‌تواند شکل و اندازه دندان را برای رسیدن به تناسب میان دندان‌ها و لبخندی زیباتر، اصلاح کنند. با وجود همه کارایی‌ها و مزایای کامپوزیت دندان، این درمان برای افرادی که دارای شرایط زیر هستند، بیشترین موفقیت را به همراه دارد:

  • افرادی که به دنبال روش با تهاجم کم و بدون نیاز به بریدن یا کشیدن دندان‌ها هستند.
  • افرادی که به دنبال رفع نواقص جزئی در دندان‌ها هستند
  • افرادی که هنگام لبخند زدن یا جویدن، هیچ گونه درد و حالت غیر طبیعی را در دندان‌های خود حس نمی‌کنند.
  • افرادی که به بیماری‌های لثه مبتلا نیستند.
  • افرادی که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت می‌کنند و دندان‌هایشان پلاک و جرم کمی دارد.
  • افرادی که به دنبال روش‌های مقرون به صرفه هستند.

آیا کامپوزیت دندان محدودیت سنی دارد؟

تا اینجا بررسی کردیم که کامپوزیت دندان چیست، چه مزایایی دارد و انواع آن کدام است. حالا سوال اینجاست که آیا کامپوزیت دندان محدودیت سنی دارد؟ بهترین مزیت کامپوزیت دندان این است که هیچ محدودیت سنی‌ برای انجام آن وجود ندارد. همه افراد تا زمانی که دندان‌های دائمی دارند، می‌توانند آن‌ها را به وسیله کامپوزیت دندان ترمیم کنند. بنابراین، بدون توجه به سن، هرکسی می‌تواند با کامپوزیت دندان، از زیبایی و جذابیت لبخند خود لذت ببرد. اما کودکان و بزرگسالان هنگام انجام کامپوزیت دندان بهتر است به نکات زیر توجه کنند:

کامپوزیت دندان در کودکان

سرعت رشد استخوان‌ها و ساختارهای اسکلتی در کودکان بسیار بالا است و امکان دارد که شکل و ساختار فک آن‌ها در مدت زمان کوتاه دستخوش تغییرات قابل توجهی شود و از آنجایی که دندان‌ها نیز در کودکان تا سنین مشخصی دائمی نیستند، بهتر است پیش از اقدام به کامپوزیت دندان در کودکان، با دندانپزشک خود مشورت کنید.

کامپوزیت دندان در بزرگسالان

به طور کلی یکی از فواید کامپوزیت دندان برای بزرگسالان این است که در هر سنی که باشند می‌توانند برای کامپوزیت دندان اقدام کنند و از این جهت محدودیتی برای آنها وجود ندارد. اما برخی از افراد بزرگسال، مبتلا به دیابت، بیماری‌های انعقادی یا سایر مشکلات سلامتی هستند و ممکن است انجام کامپوزیت دندان یا هر اقدام دندانپزشکی دیگری برایشان خطرناک باشد. علاوه بر این ممکن است بزرگسالان به دلیل شرایطی مانند بهداشت مناسب دهان و دندان یا داشتن نواقص بسیار جدی فاقد سایر شرایط لازم برای انجام کامپوزیت دندان باشند.

چه کسانی نمی‌توانند کامپوزیت انجام دهند؟

هنگام در نظر گرفتن کامپوزیت دندان به عنوان روشی رایج و پر استفاده در دندانپزشکی زیبایی، ارزیابی تناسب آن با نیازهای خاص هر فرد بسیار مهم است. علیرغم اینکه فواید کامپوزیت دندان کم نیست و اکثر افراد می‌توانند آن را انجام بدهند، ممکن است این روش برای همه افراد انتخاب مناسبی نباشد. افرادی که شرایط زیر را دارند بهتر است به دنبال روش‌های جایگزین برای کامپوزیت دندان باشند:

  • افرادی که انتظارات غیر واقع بینانه از کامپوزیت دندان دارند.
  • افرادی که بهداشت دهان و دندان مناسبی ندارند.
  • افرادی که نواقص بسیار شدید و جدی در دندان‌های خود دارند.
  • افرادی که طول عمر و مانایی نتایج برایشان بسیار اهمیت دارد.
  • افرادی که نمی‌توانند مصرف نوشیدنی‌های لک زا مانند قهوه و چای را کنترل کنند.
  • افرادی که دندان‌های دائمی ندارند و یا در سنین رشد هستند.

مراحل کامپوزیت کردن دندان‌ها

مراحل کامپوزیت دندان چیست؟ پیش از شروع پروسه، دندانپزشک با شما صحبت می‌کند و در خصوص فرایند کار اطلاعاتی را به شما خواهد داد. همچنین به منظور اطمینان از اینکه شما شرایط لازم برای انجام کامپوزیت دندان را دارید، عکس‌های رادیولوژی دندان‌ها و لثه شما را معاینه می کند. اگر دچار پوسیدگی شدید دندان، بیماری لثه یا سایر مشکلات جدی بهداشت دهان و دندان باشید، به احتمال زیاد ابتدا باید به درمان آن مشکلات بپردازید. در طول فرایند ترمیم دندان با کامپوزیت، دندانپزشک شما مراحل زیر را انجام می‌دهد:

  • انتخاب رنگ: دندانپزشک ماده رزین کامپوزیت را همرنگ با دندان‌های طبیعی شما انتخاب می کند.
  • آماده سازی دندان: دندانپزشک سطح دندان شما را کمی زبر می‌کند و خراش می‌دهد، سپس مایعی چسبنده روی آن اعمال می کند. این مراحل به چسبیدن مواد ترمیمی به دندان شما کمک خواهند کرد.
  • قرار دادن مواد رزین کامپوزیت بر روی دندان: مواد رزینی (که حالتی شبیه خمیر دارد)  به شکل دلخواه روی دندان شما اعمال، قالب گیری و صاف می‌شود.
  • سفت کردن مواد: بعد از اینکه دندانپزشک مراحل قبلی را با موفقیت انجام داد، رزین کامپوزیت را با استفاده از نور خاصی سفت می کند. که این نور باعث باند شدن مواد به سطح دندان شما می‌شود.
  • صیقل دادن دندان: در نهایت، دندانپزشک اقدامات نهایی و لازم را انجام داده و دندان‌های شما را بلیچ می‌کند و صیقل می دهد.

 انجام فرایند ترمیم با کامپوزیت برای هر دندان حدود 30 تا 60 دقیقه زمان می‌برد.

مراقبت‌های پس از کامپوزیت دندان

مراقبت‌های لازم پس از کامپوزیت دندان چیست؟ یکی از فواید کامپوزیت دندان این است که نیاز به استراحت خاصی ندارد. شما بلافاصله پس از خروج از مطب دندانپزشک می‌توانید فعالیت‌های روزانه خود را از سر بگیرید. فقط کافیست بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. روزی دو بار مسواک بزنید، حداقل روزی یک بار از نخ دندان برای مراقبت بیشتر کمک بگیرید و برای انجام معاینات و جرم گیری، به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

  • از مصرف چای، قهوه، سیگار و غذاهایی که ممکن است باعث لک شوند به مدت 48 ساعت پس از انجام عمل خودداری کنید.
  • برای حفظ بهداشت دهان و دندان، مرتباً مسواک بزنید و به طور مرتب چکاپ شوید. این کار به تمیز و بدون لکه ماندن کامپوزیت شما کمک می کند.
  • از جویدن ناخن یا جویدن وسایلی مانند درِ خودکار که ممکن است باعث لب پر شدن مواد شود، خودداری کنید. استحکام کامپوزیت‌ها به اندازه دندان‌های طبیعی نیست، بنابراین برای جلوگیری از آسیب دیدن آنها باید احتیاط کنید.

دوام کامپوزیت دندان چقدر است؟

ماندگاری و دوام مواد ترمیمی با کامپوزیت به عوامل مختلفی از جمله عادات شما و نحوه مراقبت از کامپوزیت، تعداد دندان‌های تحت درمان، کیفیت و برند مواد مصرفی و تجربه و مهارت دندانپزشک بستگی دارد. با این حال، به طور معمول، مواد ترمیمی با کامپوزیت بین سه تا 10 سال دوام می‌آورند و پس از آن نیاز به ترمیم یا تعویض خواهند داشت.

با مراقبت صحیح از روکش‌های کامپوزیت، می‌توانید طول عمر آنها را افزایش دهید. به طور مرتب مسواک بزنید و بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید. مواد غذایی سفت را با دندان‌های جلویی نجوید. بعضی از دندانپزشکان توصیه می‌کنند که در مصرف نوشیدنی‌هایی مانند قهوه یا چای زیاده روی نکنید، این نوشیدنی‌ها پتانسیل این را دارند که کامپوزیت دندان‌های شما را لکه دار کنند و ماندگاری و دوام آنها را به شدت کاهش بدهند.

معایب کامپوزیت دندان

پیش‌ازاین مزایای کامپوزیت را بررسی کردیم، اما سوال اینجاست که معایب کامپوزیت دندان چیست؟ یکی از معایب اصلی ترمیم به‌وسیله کامپوزیت این است که در صورت لکه‌دار شدن، قابلیت سفیدشدن با بلیچینگ یا سایر روش‌های سفیدکردن دندان را ندارند؛ بنابراین، تنها گزینه برای ازبین‌بردن لکه‌های روی کامپوزیت، جایگزینی آنها با مواد جدید است. علاوه بر این، هزینه پرکردن دندان با مواد کامپوزیت نسبت به سایر روش‌ها کمی بالاتر است.

همچنین از دیگر معایب دیگر کامپوزیت دندان می‌توان به این مورد اشاره کرد که این روش به‌اندازه روکش‌های سرامیکی یا لمینت دوام ندارد و ممکن است مواد آن با گذشت زمان لب پر شوند. به‌طورکلی، ترمیم با کامپوزیت راه‌حلی عالی برای ایجاد تغییرات کوچک و جزئی است. اما اگر به دنبال تغییرات چشم‌گیرتری هستید، ممکن است سایر روش‌های درمانی؛ مانند لمینت‌های پرسلینی برای شما مناسب‌تر باشند.

فرق بین کامپوزیت، لمینت و روکش دندان

اگرچه کامپوزیت، لمینت و روکش دندان هر سه روش‌هایی برای ترمیم و زیبایی دندان‌ها هستند، اما در کاربردها و نحوه به‌کارگیری، مزایا و معایب تفاوت هایی دارند. کامپوزیت برای ترمیم‌های کوچک و جزئی و اصلاحات ظاهری جزئی و لمینت برای اصلاح لبخند و دندان‌های نامرتب، شکسته یا تیره مناسب است و در مقایسه با کامپوزیت دندان هزینه بالاتری دارد. روکش نیز برای ترمیم دندان‌های به شدت آسیب‌دیده یا عصب‌کشی شده مناسب است و گران ترین روش از بین سه روش ذکر شده به شمار می‌رود. انتخاب بهترین روش درمانی به وضعیت دندان‌ها، نیازها و بودجه شما بستگی دارد. مشورت با یک دندانپزشک  بهترین راه برای تعیین روش مناسب برای شما است.

هزینه کامپوزیت دندان

عوامل موثر بر هزینه کامپوزیت دندان چیست؟ برای پاسخ به این سؤال باید گفت که عوامل مختلفی از جمله نوع و میزان حفره دندانی و محل قرارگیری کامپوزیت، نوع و مقدار مواد مصرفی، تجربه دندانپزشک و ... در تعیین هزینه کامپوزیت دندان نقش دارند. مشاوره با یک دندانپزشک  بهترین راه برای تعیین دقیق هزینه کامپوزیت دندان برای شما است. دندانپزشک می تواند وضعیت دندان های شما را ارزیابی کند، نوع کامپوزیت مناسب را  توصیه کند و برآوردی از هزینه به شما ارائه دهد.

جمع بندی

در این مقاله، به این پرسش که کامپوزیت دندان چیست پاسخ دادیم. در ادامه مزایای کامپوزیت دندان و معایب این روش زیبایی و ترمیمی را بر شمردیم و توضیح دادیم که کامپوزیت دندان برای چه افرادی مناسب و برای چه افرادی نامناسب است. اگر همچنان در انتخاب روش مناسب برای ترمیم دندانهای خود مردد هستید، حتما در اولین فرصت به یک دندانپزشک باتجربه و ماهر مراجعه کنید.

سوالات متداول

آیا کامپوزیت دندان درد دارد؟

به طور کلی، فرآیند انجام کامپوزیت دندان بدون درد است.  دندانپزشک قبل از شروع کار از بی حسی موضعی استفاده می کند تا ناحیه مورد نظر را بی حس کند و از احساس درد در حین تراشیدن و اعمال مواد کامپوزیت جلوگیری کند.

آیا کامپوزیت ونیر باعث بدبو شدن دهان می‌شود؟

کامپوزیت ونیر به طور ذاتی باعث بدبویی دهان نمی‌شود.  اما در برخی موارد از جمله عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و وجود بیماری های لثه میتواند باعث ایجاد بوی بد در دهان بشود.

کامپوزیت دندان چند جلسه طول می‌کشد؟

کامپوزیت دندان معمولا در یک جلسه به طور کامل انجام میشود. 

آیا می‌توان کامپوزیت دندان را برداشت؟

بله، کامپوزیت دندان قابل برداشتن است.  این کار معمولاً توسط یک دندانپزشک متخصص و در صورت ضرورت و شرایطی مانند شکستگی یا آسیب دیدن کامپوزیت و نیاز به انجام سایر اقدامات دندانپزشکی انجام می شود.

آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می‌شود؟

به طور کلی، کامپوزیت دندان به خودی خود باعث پوسیدگی دندان نمی‌شود. با این حال،  اگر از کامپوزیت دندان به درستی مراقبت نشود و در رعایت بهداشت دهان و دندان اهمال کاری صورت بگیرد، ممکن است  به طور غیرمستقیم  در  ایجاد  پوسیدگی  دندان  نقش  داشته  باشد.

آیا کامپوزیت پس از مدتی تغییر رنگ می‌دهد؟

بله، کامپوزیت دندان می تواند پس از مدتی و به دلایل مختلفی از جمله مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی، مصرف سیگار و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان تغییر رنگ دهد.

آیا میتوان رنگ کامپوزیت را تغییر داد؟

به‌طورکلی، تغییر رنگ کامپوزیت دندان به روش‌های رایج امکان‌پذیر نیست. کامپوزیت، برخلاف مواد دندانپزشکی مانند آمالگام، به طور شیمیایی به دندان متصل می‌شود و رنگ آن پس از قرارگیری  ثابت می شود.


سوالات بیماران

موضوع:

ایمپلنت

سوال:

بهترین برند ایمپلت چیست؟

در حال حاضر شرکت های مختلف سوِئیسی، آمریکایی، آلمانی و یا حتی بعضی از شرکت های معتبر کره ای ایمپلنت هایی به بازار عرضه کرده اند که از تکنولوژی بالای ساخت و کیفیت بالای متریال و عمر و ماندگاری بالایی برخوردار است. اما بیشتر از برند ایمپلنت شما، تبحر و دانش و تجربه جراح شما تعیین کننده درصد موفقیت و ماندگاری و کیفیت درمان شما می باشد. بهتر است جراح خود را با وسواس انتخاب کنید و انتخاب برند را به ایشان واگذار کنید چرا که در نهایت ایشان مسئول درمان انجام شده برای شما خواهند بود.
موضوع:

جراحی لثه

سوال:

ببخشیدلیفت لثه یعنی چیزی ازلثه حذف میشه؟

سلام وقت بخیر لیفت لثه در مورد بیمارانی استفاده میشه که لبخند لثه ای دارند. لیفت لثه به معنی بالابردن لثه است که در این فرایند قسمتی از لثه اضافی یا افزایش یافته با روش های مختلف مانند لیزر، الکترو کوتر و یا تیغ جراحی بریده می شود. اغلب نیاز است که برای پیشگیری از بازگشت لثه اضافی، جراحی تراش استخوان زیرین نیز همراه برداشت لثه اضافی انجام شود که این مورد نیاز به معاینه و تشخیص پزشک جراح دارد.
موضوع:

دندان درد

سوال:

سلام دندونم خیلی درد میکنه دردشدید حالت تک ضربه سه روزه هرچی قرص ودارو خوردم آروم نمیشه

سلام و وقت بخیر. دلایل مختلفی میتونه باشه.ممکنه دندان به عصب رسیده باشه که اگر باشه با اب سرد و گرم باید حساس بشه.حتی ممکنه ابسه یا عفونت داشته باشه.حتما یک عکس opg بگیرید و به یک دندانپزشک مراجعه کنید.فعلا میتونید با مسکن دردشو بندازید.
موضوع:

درمانی

سوال:

قیمت دندان مصنوعی چقدر می باشد

سلام و وقت بخیر. قیمت دندان مصنوعی براساس میزان تخصص دندانپزشک و قیمت لابراتوار سازنده بین 10 تا 30 میلیون متغیر است.
موضوع:

هزینه

سوال:

سلام وقت بخیر خواستم بدونم هزینه ارتودنسی چقدر است و آیا شما چک قبول می کنید

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درد لثه

سوال:

سلام ‌خسته نباشید ‌.آقای دکتر من کل لثه هام عفونت کرده کلا سفید شده چن تاهم دندونام دردمیکن بعد چن روز میپوس می افت فقط ریشه هاش مونده الان چن وقت ک از دندون درد و دردهای لثه شب و روز ندارم چیکار باید بکنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

در رابطه با بیماریهای خودم

سوال:

سلام عرض میکنم .. آقای دکتر من بدلیل گرفتگی عروق قلبم در طی روز چند بار احساس درد شدید در قفسه سینه دارم و قبلا هم یکبار سکته قلبی کرده‌ام در سال 90 .. ضمنا اضافه وزن و دیابت هم دارم .. مدتی هم هست که دچار عدم نعوظ شدم .. آقای دکتر خدا به شما خیر و برکت و طول عمر با آبرو بده اگر امراض من علاج داره کمکم کنین خدا خیرتون بده .. البته بیماریهای دیگه‌ای هم هست که دیگه جایز ندونستم خدمتتون عرض کنم .. من 62 سال دارم و ساکن اصفهان هستم دعاگوی شما هستم ..

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

مشکل دندون

سوال:

سلام دکتر وقتتون بخیر من دندونای اسیاب سمت چپ پایین یکیش عصب کشی یکیش فقط پر عصب کشی نیست وسط دوتا دندون یه غذایی چیزی که میخورم خصوصا گوشت همش سوزن سوزن میشه مدام احساس میکنم باید نخ بزنم چیزی هم وجود نداشته باشه همش دوس دارم دندونای بالا وپایبن فشار بدم به هم تا اروم بشم به نظرتون ممکن هست لثم عفونت داشته باشه . من پیشتون پرونده هم دارم ولی ظاهرا فعلا مینویسه نوبتی وجود نداره خیلی اذیتم ممنون میشم جواب بدین

سلام وقت شما بخیر. احتمالا به دلیل تماس باز بین دندانی در اون ناحیه گیر غذایی و متعاقب اون التهاب و پلاک لثه‌ای ایجاد شده. باید ویزیت بشید و جرم‌گیری زیر لثه‌ای انجام بشه و تماس بین دندانیتون بسته بشه
موضوع:

نیش نهفته

سوال:

سلام امیدوارم حالتون خوب باشه من نیش نهفته دارم برای درمانش باید دندان نهفته دو کشید یا دندان زیر آن؟اگر دندان زیر آن را بکشیم چقدر طول می‌کشد تا دندان نیش به سر جایش هدایت شود؟سریع ترین روش درمان نیش نهفته چیست؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سلام ببخشید هزینه سه واحد دندان مصنوعی متحرک فک بالا وجلو دونه ای چنده

سوال:

ضمنا من کمی حساسم وتهوع میگیرم و تمام دندونم داغون شده

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سلام هزینه عصب کشی دندون 3جلو چنده؟

سوال:

سلام دندون جلو سوراخ شده میخام عصب کشی کنم پرکنم هزینه چنده

سلام و وقت بخیر. قیمت عصب کشی براساس تعداد کانال و و اینکه دندان چندم باشد متفاوت است که از 2.5 میلیون تومان شروع میشود.
موضوع:

خانم مونی فر هستم واسه فردا یک جرم گیر دارم ک دکتر بهادر نامه بهم داد ک بیام جرمگیر کنم

سوال:

جرم گیر دندان قیمت چند

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

شکستگی دندان جلو

سوال:

پسرم تو مدرسه زمین خورده. دو تا دندون بالاش وسطش شکسته.15 سالشه. آیا شما ترمیم انجام می‌دهید.

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

عصب کشی

سوال:

سلام آقای دکتر دندان 6و7پایین پوسیده شد بعداز دندان 7دندان عقل که چندماه دیگه باید کشیده بشه قاعدتاً.بایدچه کارکنم ممنون

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

دندان کشیدن وعصب کشی

سوال:

سلام .خداقوت .چشم هام سکته کردند.همه جا نمی تونند دندونهامو بکشم .چندسال پیش لردگان هم دندون کشیدید وهم پرکردنی برا م انجام دادید ،عالی بود.تشکر .

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

لثه

سوال:

ورم کردن لثه ودرد

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

دندان مصنوعی

سوال:

سلام خسته نباشید اقای دکتر دندان مصنوعی تیکه ای خوبه جوابگو هست ؟؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

مکیدن دایم انگشت شصت تغییرات فک ایجاد میکند؟ چطور مانع مشکلات دندانی و فک ناشی از ان شویم

سوال:

ختربچه دوسال و نیمه از نوزادی تا کنون انگشت شصت خود را میمکد. حتی درخواب هم رخ میدهد. فک بالایی کمی تغییر شکل داده، چطور میتوانم از تداوم اسیب جلوگیری کرد و راه درمان چیست؟ باتشکر

بهتره اول دلیل انگشت مکیدن پیدا بشه،اگر بچه استرس داره تحت درمان قرار بگیره.برای بچه طرح های تشویقی بذاریم مثلا از جدول ستاره استفاده کنیم و بعد هر 5 روزی که انگشتشو نخورد بهش یه جایزه کوچیک بدیم. از چسب انگشت با طرح های کودکانه هم میشه استفاده کرد فقط این نباید جلوه تنبیه داشته باشه باید با بچه صحبت بشه که این میخواد کمکت کنه. ،اگر این روش ها جواب نداد از پلایر های یاداوری استفاده میشه. از فک قالب میگیریم و براش یه دستگاه میسازیم که هم به بچه یاد اوری کنه و هم فضای دهان رو یکم پر کنه که انگشت مکیدن برای بچه سخت بشه و خوشایند نباشه .فقط باید حواسمون باشه به بچه استرس بیشتر وارد نکنیم . اگر مکیدن انگشت ادامه پیدا کنه و فرم فک تغییر کنه باید از طریق ارتودنسی دندان ها به جای اولیه برگردن
موضوع:

کشیدن دندان عقل

سوال:

باسلام. دندان عقل پایین سمت راستم چند روزه درد می‌کنه ولی چند سال پیش عصب کشی شده کامل. الان احساس میکنم ازعفونت درد داره. چیکارکنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

لثه من جرم میگیره بعد تحلیل میره یک بار هم جراحی انجام وادم

سوال:

جرم دندان

سلام و احترام. خیلی افراد هستند که به دلیل پرکاری غدد بزاقی و میزان بالای قلیایی بزاق شرایط جرمگیری دندانشان بالاست.فقط باید مدام اب در دهان بگردونید و با نخ داندان و مسواک بهداشت دندانها را مراقبت کنید.
موضوع:

عفونت ریشه دندان

سوال:

سلام‌ اقای دکتر بنده یکی از دندان هام که عصب کشی شده عفونی شده و یه کیستی بالای دندان زیر لثه هست یک بار خیلی متورم شده بود که اموکسی سیلین ، مترونیدازول و ژلوفن مصرف کردم خیلی کوچک شد ولی هنوز یه چیز گرد زیر لثه بود بعد حدود 6 ماه سرماخوردگی گرفتم کنار همون لثه آبسه وجود اومد و من سعی کردم چرکش رو بگیرم و همون دارو هارو مصرف کنم من دانشجو هستم در تهران حدود 3 ماه بعد تبریز بر میگردم میخوام ببینم مشکلی به وجود نمیاد؟ دکتر گفته بودن که یکی از کانال ها عفونی شده و دوباره اموکسی و مترونیدازول تجویز کردن با تشکر

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سلام آقای دکتر مدتیه لثه ام ملتهب میشه با اینکه بهداشت دهان رو کاملا رعایت میکنم

سوال:

التهاب لثه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

ایمپلت

سوال:

خسته نباشید من میخوام ایمپلت انجام بدم عکس فک گرفتم دکتر میگه استخون فکت تحلیل شده میخواستم بدونم چیکار کنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

توده در ته گلو

سوال:

یه توده ای ته حلقم به وجود اومده امکان داره زگیل حلقی باشه؟

سلام و درود. باید حتما معاینه بشه.دلایل مختلفی میتونه داشته باشه اما در نهایت بعد از معاینه میشه تشخیص داد.به نزدیکترین دندانپزشکی سر بزنید تا همکارانم شما را راهنمایی کنند.
موضوع:

کشیدن دندان دونه ای چنده دکتر 10عدد دارم میخوام بکشم دندون بگذارم

سوال:

کشیدن دندان 10عدد بعد یه دست کامل دندان پالا و پایین بگذارید ممنون

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

بیماری

سوال:

قیمت کامپوزیت چنده؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

عصب کشی

سوال:

سلام آقای دکتر خسته نباشید دخترم 13سال دارد ریشه باز دارد باید عصب کشی شود هزینه اش چند میشود

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

جراحی بینی

سوال:

ایا جراحی بینی نیمه فانتزی هم انجام میدید؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

لمینیت

سوال:

سلام اقای دکتر شما کامپوزیت و‌لمینیت هم انجام میدهید اگه جوابتون بله هست میخوام وقت بگیرم ولی اگه نه پیشنهادتون کدوم دکتره؟ بمن دکتر ماهری و معرفی کردن ولی اصلن نمیشناسم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

زخم دهانی

سوال:

نزدیک به دوساله طراف زبان و اطراف دهانم زخم هست طوری که غذاخوردن برایم دشوارشده .چیزای شوروترش خوردنشون برام عذاب اوره هیچ بهبودی ندارم بایدچکارکنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

کشیدن دندان

سوال:

سلام وقت بخیر ببخشید من الان 3 هفته هست درگیر دندان عقلم هستم با درد شدید رفتم درمانگاه عکس گرفتم عفونت کرده بود 3 تا پنی‌سیلین زدم با هزار مکافات دوباره عکس گرفتم عفونت برطرف شده بود وای چون روماتیسم دارم و دارو مصرف میکنم میگن باید مجوز دکتر باشه شما هم همین نظر رو دارید کورتون و آ اس آ و هیدروکسی و سوپرمن مصرف میکنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

دندان

سوال:

سلام آیا پوسیدگی دندان آخر وجلو کودک یک سال وده ماهه درمان میکنید یا باید بزرگتر شود

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

عصب کشی وپرکدن دندان دائمی

سوال:

دندان دائمی دخترم خراب شده خواستم ببینم آیا با بیهوشی پر میشه 8سال ونیم داره

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

موقع بازکردن دهانم دردمیگیردوقتی میخوام غذابخورم فکم شدید دردمیگیره فکرایتم درد توگوشم هم دارم‌

سوال:

سلام وقتتون بخیر مدتی فک و گوش سمت راستم خیلی درد میکنع مخصوصا موقع غذا خوردن دهانم درست باز نمیشه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درمانی

سوال:

سلام خسته نباشین دندون جلوی که تازه 5,ماه درست کردم روکش ترک خورده باید جه کار کنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درمانی

سوال:

سلام آقای دکتر خوبین دندون درد دارم چند وقته دندون عقل اما دندونم به ظاهر سالمه آنتی بیوتیک هم خوردم اما هیچ تاثیری ندارد چکار باید کنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

ببخشید چند ساعت بعداز کشیدن دندون بایداب نمک غرغره کرد

سوال:

ببخشید چند ساعت بعداز دندون کشیدن آب نمک غرغره ه باید بکنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سلام.ایمپلنت

سوال:

سلام و عرض ادب .ببخشید اگه ایمپلنت انجام میدید نوبت میخوام

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

برای ایمپلنت باید opjبکیرم یا در مطب گرفته می شود

سوال:

برای ایمپلنت بیمه کوثر را هم قبول می کنید؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

جراحی لثه

سوال:

سلام من ارتودنسی فک بالا انجام دادم برای فک پایین دکترم گفتن مشاوره انجام‌بدم که آیا برای دندون پایینم جراحی لثه لازمه یا نه چون یکی از دندونام در فک پایین یک مقدار پایین تر ازبقیه است

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درباره پر کردن دندان

سوال:

دندان اسیابی سمت راست بالا حدود 5 سال پیش پر کرده بودم الان پر کرده اش درامده یعنی خالی شده هزینه پر کردن دوباره حدودا چقدر هست ؟ و اگر عصب کشی لازم داشته باشد چقدر

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سلام آقای دکتر

سوال:

اقای دکتر ببخشید روکش دندان هزینش چطوره از چند قیمت شروع میشه

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

سوزش دهان

سوال:

مدتی هست سوزش دچار سوزش دهان ودمدان شدم . سوزش لثه ؛ لب ها ؛ زبان و گاهی هم گلو همراه درد تمامی دندان ها به طوری که حتی حرف زدن آزاردهنده س . میخواستم بدونم علتش چیه؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

شکستگی دندان

سوال:

سلام وقت بخیر من دندونم شکسته و رفتم ازش عکس گرفتم و شما رو بهم معرفی کردن میخواستم ببینم اگه امکان داره عکسمو ببینید و نظرتونو بگید ممنون میشم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

مشکل فک دندان ولثه دارم.

سوال:

سلام وعرض ادب، ببخشیداقای دکترمن چندسالی هست مشکل تنفس ودردگوش وپشت سروگردن وفک دارم، اهمیت زیادندادم اماالان تقریباهشت ونه ماهه بعدعصب کشی خرابترین دندانم که به مغزم میزدالان بیشترشده دکترجان خواستم بدونم مشکلم چیه وراهه تشخیص ودرمان داره؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

جراحی لثه

سوال:

سلام من لثه فک پایینم تحلیل شده ودندانم لق شده خیلی درد داره فک کنم لثه ام عفونت هم کرده چیکار کنم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

گود رفتن چشم در اثر ضربه

سوال:

من پسری 17 ساله هستم که حدود 3 ماه پیش از بلندی سقوط کردم که دچار شکستگی های مختلف از جمله جمجمه چشم راست شدم که عمل انجام شده و پلاتین گذاشته شده ولی متاسفانه چشمم گود افتاده و کوچک شده ولی خدارو شکر به بینایی آسیب نرسیده ولی از لحاط ظاهر دچار مشکل شدم خواستم جهت درمان مرا راهنمایی کنید معرف شما دکتر مقبولی از زنجان بوده

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

ترمیم دندان بدون عکس

سوال:

اگه عکس دندون نباشه امکان ترمیم دندون هست؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

پزشکی

سوال:

ایا لق شدن دندان های سالم میتونه درمان بشه.وعلتش چیه.باتشکرفراوان ازاقای دکترخانلری.

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

لک سفید

سوال:

سلام وقت بخیر.داخل لپ من لک مانند های سفیدی هست؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

جراحی دندان نهان و ایمپلنت

سوال:

سلام آقای دکتر.من همسرم دندان نیش نهفته داره وه 3 میل پشت دندان هاشه.دندان نیشی که داشته چند روز شکست.گفتن باید اون دندان نهفته جراحی بشه در بیاد بجاش ایمپلنت بشه.میخوام بدونم ایمپلنت کنیم یا بریج هزینه اش چقدر میشه من بیارم انجام بدین

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

هزینه عمل و نمونه برداری

سوال:

سلام پسرم 12سالشه تومور فک پایین دارد میخواستم ببینم هزینه نمونه برداری و عملش چقدر میشه ممنون از لطف شما

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

دلایل فشار‌خون بالا و راه درمان

سوال:

سلام خوب هستید؟ چرا به صورت منظم یه هفته در میان یه یک ماه فشار خون بالا دارم؟

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

موضوع:

درد پاوکمر

سوال:

سلام من ازمایش انجام دادم کمبود ویتامین دی شدید دارم دکتر قرص 50هزار داده گفت ماهی یه بار بخورم بعد اینکه 6روز میگذره دوباره دردم شروع میشه بنظر شما قرص ویتامین دی پنج هزار بگیرم یانه ممنون راهنمایی بفرمایید بخدا چندین سال گرفتارم

هنوز پاسخی برای این سوال وجود ندارد.

دیدگاه‌ها

Tabibino Logo
طبیبی نو مرجع تخصصی دکترها در خاورمیانه
support@tabibino.com
سرویس‌ها
دریافت نوبت
هوش مصنوعی
همکاری در فروش
ثبت نام پزشکان
جستجوها
فیلتر هوشمند
شهر شما
برترین پزشکان
پربازدیدترین مکان‌ها
درباره طبیبی نو
درباره ما
تماس با ما
سوالات متداول
قوانین و مقررات
امنیت و حریم خصوصی
© کلیه حقوق این وبسایت برای طبیبی نو محفوظ است